Krátké pořady o vzácných úkazech naší přírody

Čápi černí přilétají z afrických zimovišť během března a dubna a vracejí se na stejná hnízda, která každý rok opravují a přistavují. Nejčastěji staví hnízda v korunách stromů a na skalách, přičemž ta největší hnízda mohou mít v průměru až 2 metry. Tento druh čápa patří mezi silně ohrožené druhy, stavy se ale pomalu zvyšují a dnes u nás hnízdí asi 400 párů.

Stopáž1 minuta
Rok výroby 2016
 P HD