45 minut

8. ledna 2017

Obsah dílu

Koncepce rodinné politiky — Reforma rodinné politiky — Nákladní auto znovu jako zbraň — Obrysy brexitu — Odborníci v technických profesích — První případ ptačí chřipky v Čechách — Vydávání stíhaných osob do zahraničí — Vyšetřování vražd na objednávku — Boj proti smogu v Číně — Americké posily pro východní křídlo NATO — Zahraniční premiéry Hřebejkovy Učitelky — Poslanecké hlasování o prezidentských vetech — Výnosy investic — Nedostatek pohotovostí pro duševní zdraví — Třídění odpadu jako motivace — Varování meteorologů před mrazem — Zdražující polední menu — Polední menu — Nejlevnější obědy z krajských měst — Prezident o terorismu — Devastující požár průmyslových hal — Požár průmyslové haly v Kopřivnici — Cvičná evakuace Američanů z Jižní Koreje — Přiznání k útoku na floridském letišti — Roboti likvidují radioaktivní odpad

Části dílu

00:36
Koncepce rodinné politiky
    Koalice se pře o podobu koncepce rodinné politiky. Ministerstvo práce a sociálních věcí připravilo 53stránkový dokument, který popisuje, jak v současné době vypadá podpora rodin a jak se má změnit.
    04:41
    Reforma rodinné politiky
      Hostem Událostí je Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL, místopředseda Poslanecké sněmovny.
      08:33
      Nákladní auto znovu jako zbraň
        Palestinec dnes v Jeruzalémě najel nákladním vozem do skupiny vojáků. Čtyři z nich zabil a dalších 15 zranil. Pachatel byl na místě zastřelen. Podle jeruzalémské policie šlo o teroristický útok.
        10:06
        Obrysy brexitu
          Plán pro vystoupení Británie z Evropské unie představí premiérka Theresa Mayová v příštích týdnech. V rozhovoru pro stanici Sky News odmítla obvinění, že dosavadní postup její vlády je chaotický.
          10:31
          Odborníci v technických profesích
            Příchod nových investorů do Česka je v ohrožení kvůli nedostatku lidí s technickým vzděláním. Varuje před tím Česko-německá obchodní a průmyslová komora.
            12:23
            První případ ptačí chřipky v Čechách
              Živý vstup redaktorky Natalie Forsterové.
              14:40
              Vydávání stíhaných osob do zahraničí
                Konečné slovo ve vydávání stíhaných osob do zahraničí by mělo mít podle ministra Lubomíra Zaorálka - kvůli možným diplomatickým dopadům - ministerstvo zahraničí. Řekl to v Otázkách Václava Moravce.
                15:24
                Vyšetřování vražd na objednávku
                  Čeští detektivové se snaží objasnit motiv jedné z posledních nájemných vražd v ruskojazyčném prostředí. Vrah z Gruzie zatím z neznámeho důvodu přišel na oslavu do restaurace v Dolních Břežanech a zastřelil ukrajinského podnikatele.
                  17:50
                  Boj proti smogu v Číně
                    Peking zřizuje zvláštní policejní jednotku, která má bojovat proti smogu. Tým na ochranu životního prostředí má pátrat po znečišťovatelích ovzduší. Zaměří se na venkovní grilování, spalování odpadu a prašné cesty.
                    18:08
                    Americké posily pro východní křídlo NATO
                      Do Varšavy dorazilo prvních 250 amerických vojáků, kteří posílí východní křídlo NATO v Polsku a Pobaltí. V místech, kde budou nové jednotky působit, se na jejich příjezd intenzivně připravují.
                      19:56
                      Zahraniční premiéry Hřebejkovy Učitelky
                        Film Učitelka Jana Hřebejka se večer promítá na festivalu v Palm Springs. Prestižní kalifornská přehlídka snímek uvede v sekci Modern Masters vedle děl režisérů Kena Loache, Carlose Saury nebo bratří Dardennů.
                        21:48
                        Poslanecké hlasování o prezidentských vetech
                          První schůze letošního roku - a poslance čeká hlasování hned o dvou prezidentských vetech. Už potřetí rozhodnou o zákonu o střetu zájmů. A přehlasovat by měli poslanci i druhou normu - snížení DPH na noviny a časopisy.
                          24:16
                          Výnosy investic
                            Nejvyšší zhodnocení přinesly loni Čechům investice do zahraničních akcií. Ukazuje to průzkum mezi poradenskými firmami. Dobrou investicí se ukázalo i zlato a stříbro.
                            24:37
                            Nedostatek pohotovostí pro duševní zdraví
                              Problém, který trápí nejen pacienty, ale i samotné nemocnice. Například v Hradci Králové je na více než 500 tisíc obyvatel jen jedno takové pracoviště, v Ostravě k tomu hlásí navíc i nevyhovující prostory, jinde zase chybí lékaři.
                              26:58
                              Třídění odpadu jako motivace
                                Lidé na Vysočině za poslední rok začali mnohem více třídit odpad. Přiměly je k tomu motivační programy některých měst. Třeba Jihlava a Telč dokonce rozdávaly svým obyvatelům zadarmo popelnice na tříděný odpad.
                                29:02
                                Varování meteorologů před mrazem
                                  Meteorologové varují před velmi silným mrazem - a to hlavně v Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém, Pardubickém a Moravskoslezském kraji.
                                  30:18
                                  Zdražující polední menu
                                    V průměru bezmála 104 korun utratili Češi v loňském roce v restauracích za obědy. Zákazníci za polední menu platí stále vyšší částky. Zatímco na začátku roku se najedli do stokoruny ve většině krajských měst, na konci už jen ve třech.
                                    32:35
                                    Polední menu
                                      Průměrná útrata za oběd, přesáhla téměř ve všech krajských městech na konci roku stokorunovou hranici. Prozkoumali jsme desítky jídelních lístků v několika z nich.
                                      33:22
                                      Nejlevnější obědy z krajských měst
                                        Necelou stokorunu zaplatí lidé za obědy ve stotisícové Olomouci. Jde o nejnižší částku ze všech krajských měst. Podle provozovatelů za to může velká konkurence a nižší platy místních obyvatel.
                                        34:58
                                        Prezident o terorismu
                                          Teroristické útoky z poslední doby podle prezidenta Miloše Zemana ukázaly, že integrace muslimů do evropské společnosti nebude možná. Někteří útočníci byli z druhé nebo třetí generace přistěhovalců.
                                          35:31
                                          Devastující požár průmyslových hal
                                            Celou noc, přes dvanáct hodin, dostávali hasiči pod kontrolu rozsáhlý požár průmyslových hal v Kopřivnici na Novojičínsku. Podle předběžných odhadů se škody vyšplhají až ke stu milionům korun. Hašení ztěžoval i silný mráz.
                                            37:17
                                            Požár průmyslové haly v Kopřivnici
                                              Živý vstup redaktora Jana Pirkla.
                                              38:27
                                              Cvičná evakuace Američanů z Jižní Koreje
                                                Americká armáda nacvičuje evakuaci rodin vojáků rozmístěných v Jižní Koreji pro případ útoku KLDR. Reaguje tak na nedávno vyřčené hrozby vůdce Kim Čong-una.
                                                40:58
                                                Přiznání k útoku na floridském letišti
                                                  Esteban Santiago se přiznal k plánování útoku na floridském letišti, při kterém v pátek zastřelil 5 lidí a 6 dalších zranil. K činu použil zbraň, kterou mu úřady vrátily před měsícem.
                                                  41:20
                                                  Roboti likvidují radioaktivní odpad
                                                    Robot jako pomocník při likvidaci radioaktivního odpadu. Čeští vědci teď vyvíjejí metodu, jak naučit stroje sbírat nebezpečný materiál.
                                                    Přehrát celé video
                                                    Stopáž49 minut
                                                    Další díl
                                                    9. ledna 2017

                                                    Přehled dílů

                                                    Stopáž55 minut

                                                    23. dubna

                                                    Headlines — Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                                    23. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    23. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    23. 4. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž55 minut

                                                    22. dubna

                                                    Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                                    22. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    22. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    22. 4. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž50 minut

                                                    21. dubna

                                                    Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                                    21. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž50 minut

                                                    21. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    21. 4. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž50 minut

                                                    20. dubna

                                                    Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                                    20. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž50 minut

                                                    20. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    20. 4. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž55 minut

                                                    19. dubna

                                                    Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                                    19. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    19. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    19. 4. 2024 na ČT24

                                                    Události na sociálních sítích

                                                    Napište nám