Host: Jana Dostálová, Ústav analýzy potravin a výživy, Vysoká škola chemicko-technologická, Moderuje: Daniel Stach

Jana Dostálová
Ústav analýzy potravin a výživy, Vysoká škola chemicko-technologická

Jak poznáme kvalitní potraviny? Jako nevhodné k lidské spotřebě bývají označeny dvě procenta kontrolovaných potravin ročně, nekvalitních je ale dalších 15 procent. Jsme popelnicí Evropy? Proč máme problém s jakostí potravin? Nehledáme místo kvality spíš příznivou cenu? Máme se víc bát přídatných látek neboli éček, nebo nevyváženého jídla, které dodá organismu přemíru rizikových živin, jako například nasycené mastné kyseliny a jednoduché cukry? A jaké jsou nejčastější mýty o potravinách? V Hyde Parku Civilizace odpovídala profesorka Jana Dostálová z Ústavu analýzy potravin a výživy Vysoké školy chemicko-technologické.

„Éčka“

„Éčka“

Analýza

Analýza

Stopáž56 minut
Rok výroby 2014
ŽánrMagazín