14 minut
Máte mě!

15. května 2011

Obsah dílu

Muchařka — Pánský problém u fretek — Gulab

Části dílu

00:52
Muchařka
    Klisnička Sandy onemocněla vlastně z lásky a žárlivosti. Tak moc milovala svou paničku, až to působilo problémy. Na doporučení zkušených koňáků byla Sandy převezena do stáda, kde se měla trochu osamostatnit. Bohužel to pro ni byl takový stres, že se u ní projevila vážná alergie. Podívejte se na příběh o koňské nemoci, která je bohužel v Čechách stále častější.
    06:36
    Pánský problém u fretek
      Ve druhém příspěvku se podíváme na výchovu fretek a zjistíme, že kousání je vlastně projev fretčí lásky. Fretky si tak vyznávají lásku mezi sebou v době říje.
      Chovatelský problém freťáka Morta s tím souvisí. Nesestoupilo mu jedno z varlátek, takže se v dospělosti bude muset podrobit operaci, pravděpodobně kastraci. Kastrace zbaví fretku silného pachu, takže se pro ni rozhodne většina chovatelů fretek. Ale pozor! Musí se provádět jen na dospělých jedincích, mladší fretky může velmi zdravotně poškodit!
      10:10
      Gulab
        S Gulab si Vašek Vydra zamuzicíroval, obdivoval její úctyhodný věk a spočítal jí zuby.
        Gulab žije v pražské Zoo a je nejstarší slonicí u nás a jednou z nejstarších v Evropě. Do Čech ji přivedla tvrdohlavost její matky. Majitel nechtěl ve stádu pracovních slonů další zarputilé zvíře, tak si řekl, že tyto vlastnosti nebudou vadit snad jedině v Zoo. Vyplnila se jeho obava? S Gulab se můžete seznámit prostřednictvím naší poslední reportáže.
        Přehrát celé video
        Stopáž14 minut
        Další díl
        22. května 2011

        Máte mě! na sociálních sítích

        Napište nám