26 minut
Tep 24

8. října 2011

Obsah dílu

Dětská obezita — Rehabilitační 3D trénink — Rehabilitační lékařka Irina Chmelová

Části dílu

00:57
Dětská obezita
    Dětská obezita - stále častěji se objevuje i u dětí a dospívajících v Česku. Každé páté dítě má nadváhu nebo rovnou obezitu. Léčba této diagnózy je v dětství a dospívání hodně náročná. Často trpí psychika, svádí se boj o každé sousto a každý pohyb navíc. Kolik toho zaviní geny, kolik rodina či jiné faktory a kdy výrazně roste šance na úspěch? Dozvíte se v reportáži.
    08:38
    Rehabilitační 3D trénink
      Rehabilitační 3D trénink - speciální projekt pro děti s nadbytečnými kily vytvořili jako první v Česku lékaři v Olomouci. 3D trénink s využitím závěsného systému TRX umožní procvičit všechny svalové skupiny a minimálně zatěžuje klouby. Metoda původně vznikla pro úplně jiné účely - teď dětem pod lékařským dozorem pomáhá hubnout.
      16:02
      Rehabilitační lékařka Irina Chmelová
        Rehabilitační lékařka Irina Chmelová - tajemství pohybu lidského těla zná do nejmenšího detailu. Na medicínu šla kvůli dětem a náhoda ji přivedla k dalšímu oboru. Přednostka kliniky FN Ostrava a specialistka na léčebnou rehabilitaci se tak intenzivně může věnovat hlavně těm, kteří se odmalička životem doslova probojovávají. Uvidíte, proč jela do Francie i jak se žije v doktorské rodině.
        24:20
        Stručný přehled
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          15. října 2011

          Přehled dílů

           

          Tep 24 na sociálních sítích

          Napište nám