Maso

Vepřová kotleta pečená na kysaném zelí

Česká klasika z jednoho hrnce, v němž se dopékají kotletky mezi vrstvami kysaného zelí. Je to velká dobrota, jejímž adresátem je Základní škola Mánesova z Otrokovic.

10 dětských porcí

800 g vepřové kotlety bez kosti
60 g cibule
50 g oleje
80 g slaniny
1,4 kg kysaného zelí
voda nebo vývar na podlití
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl

Příloha

bramborový knedlík

Kotlety po okrajích nařízneme, osolíme, mírně opepříme a opečeme zprudka na oleji z obou stran v kastrolu (bez prstových úchytů, nádobu budeme dávat do trouby). Maso vyjmeme, do výpeku přidáme kostičky špeku, vypečeme, poté vložíme a osmahneme cibuli dosklovata, zaprášíme paprikou, osmahneme a podlijeme vývarem, vložíme polovinu zelí, na ni vyskládáme maso, pokryjeme zbylým zelím a dáme péct při 170 °C na půl hodiny.

Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Ohodnoťte tento recept: 

174 hlasů

Další recepty Celý díl