Moučníky a cukroví
Kutnohorské barborky s mákem


Smažené nočky připravené z bramborové kaše, doplněné švestkovým rozvarem a sypané mákem − česká trojkombinace, která nikdy nezklame.
6−8 porcí
Bramborové barborky
1 kg bramborové kaše
2 vejce
asi 300 g hrubé mouky
olej na smažení
Švestkový rozvar
1 kg švestek (čerstvých nebo mražených)
voda
cukr
skořice
perník na strouhání
Na podávání
mletý mák
moučkový cukr
zakysaná smetana
Ke kaši vmícháme vejce a mouku. Pomocí lžíce tvarujeme noky, které smažíme dozlatova na oleji. Podáváme se švestkovým rozvarem, zakysanou smetanou a sypeme mákem.
Švestky zbavené pecek podlijeme trochou vody, osladíme a dusíme. Když se voda částečně odpaří, ochutíme skořicí a zahustíme nastrouhaným perníkem.
Ohodnoťte tento recept:
21 hlasů