Moučníky a cukroví

Kutnohorské barborky s mákem

Smažené nočky připravené z bramborové kaše, doplněné švestkovým rozvarem a sypané mákem − česká trojkombinace, která nikdy nezklame.

6−8 porcí

Bramborové barborky

1 kg bramborové kaše
2 vejce
asi 300 g hrubé mouky
olej na smažení

Švestkový rozvar

1 kg švestek (čerstvých nebo mražených)
voda
cukr
skořice
perník na strouhání

Na podávání

mletý mák
moučkový cukr
zakysaná smetana

Ke kaši vmícháme vejce a mouku. Pomocí lžíce tvarujeme noky, které smažíme dozlatova na oleji. Podáváme se švestkovým rozvarem, zakysanou smetanou a sypeme mákem.

Švestky zbavené pecek podlijeme trochou vody, osladíme a dusíme. Když se voda částečně odpaří, ochutíme skořicí a zahustíme nastrouhaným perníkem.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl