Těstoviny

Lasagne alla bolognese

Michelova rodina pochází z Corleta Monforte, provincie Salerno, Region Campanie. Zvyklý pěkně po italsku, podle své maminky, chtěl Michele připravit těsto podomácku. To jsme mu však rozmluvili (celá technologická procedura by se už nevešla do stopáže pořadu) a použili jsme těstoviny již hotové. Pro většinu českých hospodyněk pak bude vaření zdánlivě složitého jídla velmi snadné!

8 porcí

1 mrkev
1 řapík řapíkatého celeru
1 malá cibule
olivový olej
½ kg libového vepřového masa
½ kg hovězího zadního
200 ml červeného vína
směs bylinek – oregano, bazalka, plocholistá petržel, rozmarýn
mletý pepř
sůl
800 g drcených rajčat
asi 250 g suchých lasagní
200 g parmigiano reggiano

Zeleninu nakrájenou na malé kostičky (mrkev s celerem můžeme i nahrubo nastrouhat) osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a dobře promícháme a orestujeme, podlijeme červeným vínem, necháme vyvařit. Směs okořeníme sekanými bylinkami, pepřem a solí, zalijeme drcenými rajčaty a necháme na mírném ohni dusit asi hodinu. Připravená směs musí mít dostatek šťávy, aby ji mohly lasagne při pečení absorbovat.

Na dno zapékacího pekáče dáme část masové směsi, pak vrstvu suchých lasagní, maso, vrstvu nastrouhaného parmezánu, lasagne, maso, parmezán a ještě jednou opakujeme, zakončíme bohatou vrstvou parmezánu. Přikryjeme olejem potřeným alobalem. Pečeme asi 25 minut při 180 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

167 hlasů

Další recepty Celý díl