Maso

Šternberská kuřecí roláda

Pohleďme, na grilu můžeme upéct i skvělou roládu! Recept ze sto let staré kuchařské knihy vám zachutná i dnes, o to víc, když při pečení krmě posedíte na zahradě. Krásné a teplé jarní dny přímo vybízejí ke klábosení u dobrého pivka či vína. Ke kuřecímu masu se skvěle hodí po víně navinulá chuť nádivky, na jejíž skvělé chuti se podílí pikantní ančovičky i vůně bylinek.

6−8 porcí

1 kuře
2 housky
100 ml bílého vína
100 g špeku
200 g cibule
40 g másla
2 vejce uvařená natvrdo
6 ančoviček
2 žloutky
čerstvý tymián
petrželka
mletý pepř
sůl

příloha

mladé brambůrky s pažitkou a máslem

Kuře vykostíme, osolíme a opepříme. Z alobalu připravíme dostatečně velký obdélník, na který položíme ještě pečicí papír a na něj upravíme kuřecí maso do úhledného plát. Housky namočíme ve víně. Na pánvi vypečeme kostičky špeku, na něm osmahneme kostičky cibulky dosklovata a necháme vychladnout.

Vařená vajíčka vidličkou rozmačkáme, přidáme nasekané ančovičky, dva čerstvé žloutky, bylinky, vymačkanou housku, slaninu s cibulkou a ochutíme pepřem a solí. Tuto fáš navrstvíme na připravený kuřecí plát a zabalíme, po stranách pevně utáhneme.

Roládu pečeme asi hodinu na středně vyhřátém zakrytém grilu.

Ohodnoťte tento recept: 

53 hlasů

Další recepty Celý díl