Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 119746  
Sdílet
| Poslat odkaz

Kuřecí perkelt s noky

4 porce

Kuřecí perkelt s noky

Noky jsou právě k perkeltu velmi lahodné. Další velkou výhodou je, že si jich při jednom můžete navařit víc a zmrazit je. Chutnají výborně například na cibulce s vajíčkem, se slaninou a rajčatovým salátem nebo s restovanou zeleninou a špetkou provensálského koření. Možností je zkrátka mnoho.

4 kuřecí stehna (horní) s kůží
olej na opečení
100 g másla
2 cibule
1 pol. lžíce hladké mouky
1 pol. lžíce mleté sladké maďarské papriky
200 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř
1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky)
2 rajčata
olej na orestování
100 g zakysané smetany na ozdobení

1. kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme je na pánvi na oleji prudce z obou stran

2. v kastrolu rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru, zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem

3. rajčata bez semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme

4. maso přeléváme omáčkou (pozor, maďarské omáčky nejsou vůbec husté), ozdobíme restovanou zeleninou a jako přílohu zvolíme vynikající noky

noky

500 g hladké mouky
5 vajec
1 káv. lžička soli
100 ml vody
2 pol. lžíce slunečnicového oleje

1. z vajec, mouky, soli a vody vymícháme v misce hladké těstíčko

2. skrz hrubé díry cedníku na noky zaváříme těsto do vroucí osolené vody s olejem, vaříme cca 5 - 7 minut, sítem vybereme a propláchneme studenou vodou

Uložit jako PDF Ohodnoťte tento recept:  1 2 3 4 5 Počet hlasů: 18  

» Maďarská » všechny recepty
Stopáž: 27 minut – Rok výroby: 2014 – ST  HD
Žánr: Magazín
Nejbližší díly ve vysílání
Vaří otec a syn II - Sapíkovi

sobota 5. 4.

Vaříme na zámku Žleby

sobota 12. 4.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: