Maso

Srbské vepřové žebírko

Další prostá a dokonalá kombinace ingrediencí. Klasickou recepturu se sterilovanými kapiemi jsme doplnili o čerstvé papriky kvůli barvě i chuti pokrmu. Pochutnejte si na dobrých kotletkách, které jsou správě připravené, až se maso od kosti lehce odlupuje a v ústech se rozpadá.

6 porcí

6 vepřových kotlet
1 velká cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
asi 500 ml masového vývaru,
1 červená paprika
1 zelená paprika
300 g sterilovaných kapií
olej
mletý pepř
sůl

příloha – rýže

Kotlety zlehka naklepeme, nařízneme okraje, aby se nám při pečení nekroutily, opepříme, osolíme a na oleji z obou stran opečeme a vyjmeme.

Ve výpeku opečeme cibuli nakrájenou na klínky, po cibuli osmahneme na nudličky nakrájené papriky (čerstvé i kapie), zarestujeme rajský protlak, zalijeme vývarem, vložíme zpět kotlety a dusíme doměkka. Na závěr ještě dochutíme. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

210 hlasů

Další recepty Celý díl