Saláty

Salát bohemia

Kdo by neměl rád poctivé a vydatné saláty, v nichž se zázračným způsobem propojí mnoho chutí použitých ingrediencí. Tučný sýr a kvalitní šunku osvěží křehce křupavé kousky paprik a cibulek.

6−8 porcí

200 g šunky
200 g eidamu nebo goudy vcelku
4 rajčata
1 zelená paprika
100 g sterilovaných cibulek
100 g oleje
citronóvá šťáva
cukr
mletý pepř
sůl

Šunku, sýr a papriku nakrájíme na tenké nudličky, z rajčat odstraníme semínka a nakrájíme je na tenké měsíčky, cibulky nasekáme. Olej vymícháme s citrónovou šťávou, cukrem, pepřem a solí, poté promícháme s ostatními ingrediencemi.

Ohodnoťte tento recept: 

142 hlasů

Další recepty Celý díl