Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky

210 g hladké mouky
140 g mletých ořechů
160 g másla
25 g nastrouhané čokolády
50 g moučkového cukru
2 žloutky

strouhaný kokos na posypání

Uvedené suroviny zpracujeme v hladké těsto, které necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet, nejlépe však do druhého dne. Poté tvarujeme malé rohlíčky (ve tvaru oušek) a pečeme je při 180 °C asi 8−10 minut dorůžova.

Druhý den rohlíčky (nejsou už tak křehké a lépe se s nimi pracuje) napíchneme ze spodní strany na párátko a máčíme je v čokoládové polevě a sypeme strouhaným kokosem.

čokoládová poleva

na 100 g čokolády na vaření 30–50 g ztuženého pokrmového tuku (např. Omega)

Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.

Klášterní rohlíčky

Ohodnoťte tento recept: 

100 hlasů

Uložit jako PDF Všechny recepty Celý díl