Maso

Křenová omáčka s pražskou šunkou od kosti

Tato bílá omáčka nabízí mnoho variant. Záleží jen na vás, které ingredience do ní přidáte. S nasekaným koprem vznikne „koprová“, se špetkou mleté papriky a jemně pokrájených kyselých okurek „okurková“, přidáním hub „houbová“ atp.

4−6 porcí

150 g másla
3 střední cibule
80 g hladké mouky
800 ml masového vývaru
200 ml smetany
sůl
mletý pepř
100 g čerstvého křenu
600 g šunky od kosti vcelku

Máslo přepustíme, orestujeme na něm na jemno krájenou cibuli, opečeme dosklovata, vsypeme mouku a orestujeme na světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme vývarem, provaříme 20 minut, osolíme a ochutíme bílým pepřem, zjemníme smetanou, krátce povaříme.

Do hotového bešamelu přidáme nastrouhaný křen a přelijeme přes plátky teplé šunky.

Ohodnoťte tento recept: 

72 hlasů

Další recepty Celý díl