Krůtí hot dog


Tip, jak jinak se dá pojmout legendární hot dog.
4 porce
400 g krůtích prsou
6 lžic petrželového pesta
4 bagety
4 stonky chřestu
1 červená cibule
1 jarní cibulka
1 fenykl
30 g másla
mletý pepř
sůl
zakysaná smetana
polníček
Krůtí maso nakrájíme na užší a delší plátky tak, aby se nám pěkně vešly do bagetek. Maso smícháme s pestem (viz níže) a necháme marinovat alespoň půl hodiny. Poté opečeme ze všech stran.
Zeleninu nakrájíme na proužky a osmahneme ji na másle na skus, na závěr ji osolíme a opepříme. Bagetky nakrojíme, rozevřeme a nasucho krátce rozpečeme. Vkládáme proužky opečeného masa a zeleniny, zakysanou smetanu a polníček.
Petrželové pesto
4 hrsti petržele
2 vrchovaté lžíce slunečnicového semínka
50 g parmezánu
asi 100 ml olivového oleje
Všechny ingredience vložíme do mixeru (parmezán předem pokrájíme na hrubší kusy nebo nalámeme) a rozmixujeme. Textura pesta by měla být hrubší a hustší.
Ohodnoťte tento recept: