Měšce z králičích stehen plněné kořenovou zeleninou s tymiánovým bramborovým pyré


Bezvadný tip, jak zpracovat králičí maso – chutně a efektně!
6 porcí
6 zadních králičích stehen bez kosti
100 g špeku
2 mrkve
¼ menšího celeru
1 velká kořenová petržel
200 ml rajčatového pyré
50 ml bílého vína
snítka tymiánu a rozmarýnu
drcené nové koření a pepř
2 bobkové listy
sůl
bílé víno a voda na podlití
Špek a zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Na špeku opečeme zeleninu, vlijeme rajčatové pyré a zastříkneme vínem, ochutíme nasekanými bylinkami a drceným kořením, vložíme bobkové listy a dusíme, až vydusíme přebytečnou tekutinu a směs je hustá. Osolíme. Králičí stehna rozklepeme (nejlépe přes potravinářskou folii), osolíme a poklademe zeleninovou směsí, svážeme nebo spíchneme špejlí či jehlami, navršíme do pekáče na králičí kosti, podlijeme vodou a vínem. Zapečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 15 minut. Poté při 150 °C ještě hodinu dopékáme doměkka a dozlatova. Podáváme s bramborovým pyré (viz níže).
Bramborové pyré
600 g oloupaných brambor
voda na uvaření
200 ml smetany ke šlehání
snítka tymiánu
sůl
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme či vyšleháme dohladka, vmícháme horkou smetanu a drhnutý tymián.
Ohodnoťte tento recept: