Makronky


Klasika, kterou je k dokonalosti třeba vypilovat. Cvičení dělá mistra a kdo se nevzdá, i zdánlivě náročnou výrobu makronek pokoří.
na cca 40 ks
Těsto
90 g bílků
25 g krupicového cukru
200 g moučkového cukru
110 g mandlové mouky
Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme předem přesátý moučkový cukr a mandlovou mouku.
Cukrářským sáčkem nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem tvary piškotů a necháme minimálně 10 minut zaschnout.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 140 °C asi 26 minut. Makronky jsou pečené, když se nelepí k papíru. Necháme zchladnout a plníme krémem.
Krém
250 ml smetany
375 g čokolády na vaření
Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu. Po důkladném vychlazení našleháme a slepujeme makronky.
Ohodnoťte tento recept: