Klasika, kterou je k dokonalosti třeba vypilovat. Cvičení dělá mistra a kdo se nevzdá, i zdánlivě náročnou výrobu makronek pokoří.

na cca 40 ks

Těsto

90 g bílků
25 g krupicového cukru
200 g moučkového cukru
110 g mandlové mouky

Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme předem přesátý moučkový cukr a mandlovou mouku.

Cukrářským sáčkem nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem tvary piškotů a necháme minimálně 10 minut zaschnout.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 140 °C asi 26 minut. Makronky jsou pečené, když se nelepí k papíru. Necháme zchladnout a plníme krémem.

Krém

250 ml smetany
375 g čokolády na vaření

Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu. Po důkladném vychlazení našleháme a slepujeme makronky.

Ohodnoťte tento recept: 

77 hlasů

Další recepty Celý díl