Různé
Hrníčkový chléb


Chléb, jemně ochucený kmínem, patří k těm nejvyhledávanějším.
1 hrnek = 300 ml
1 hrnek = 300 ml
1 kostka droždí
1 lžíce krupicového cukru
1 ½ hrnku vlažné vody
¼ hrnku olivového oleje
4 hrnky hladké celozrnné pšeničné mouky
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
Mouku předem prosejeme. Droždí smícháme s cukrem. Když se droždí rozpustí, přilijeme vlažnou vodu a přidáme všechny zbylé ingredience. Propracujeme v hladké těsto, které necháme vykynout, nejméně 30 minut, můžeme i hodinu a během kynutí propracujeme. Vytvarujeme kulatý bochník, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, kde necháme ještě 10−20 minut kynout a pečeme při 230 °C asi 45 minut. Po upečení potřeme chléb slanou vodou.
Ohodnoťte tento recept:
210 hlasů