Kuřecí bylinkové prsíčko s kroupovým rizotem


Jak netradičně a výtečně připravit kuřecí maso? Zkuste to právě takto s bylinkami.
4 porce
1 kuře
150 g másla
směs čerstvých bylinek
mletý pepř
sůl
olivový olej
8 plátků pancetty
Směs čerstvých bylinek (např. tymián, šalvěj, petrželka, koriandr) nasekáme a smícháme s drceným pepřem a solí.
Vykostěné kuře naporcujeme a jednotlivé porce prošpikujeme kousky másla obaleného v bylinkové směsi.
Na pánvi s trochou olivového oleje opečeme kusy masa nejprve stranou kůže dolů, poté obrátíme. Opečené porce kuřete přendáme do pekáčku, dolijeme výpek z pánve, každý kousek masa pokryjeme plátkem pancetty a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10−15 minut. Porce bylinkového kuřátka podáváme s kroupovým rizotem.
kroupové rizoto
800 g uvařených krup
olej
1 cibule
50 g zelené části pórku
50 g mrkve
50 g červené papriky
majoránka
mletý pepř
sůl
100 ml smetany 33%
40 g parmazánu
Na kostičky nakrájíme cibuli, pórek, mrkev i červenou papriku.
Na pánvi na oleji osmahneme nejprve cibulku, pak přidáme zbytek zeleniny, opečeme, vložíme kroupy, ochutíme majoránkou, mletým pepřem a solí. Na závěr vmícháme smetanu a strouhaný parmezán.
Ohodnoťte tento recept: