Moučníky a cukroví

Skořicové lívance s borůvkovo-jogurtovým přelivem

Kdo by nemiloval lívanečky. Výtečné jsou pouze obalené ve skořicovém cukru, chceme-li bohatší variantu, podáváme s jogurtovým přelivem.

těsto

10 g droždí
20 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
300 ml mléka
200 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
tuk na pečení

na podávání

100 g skořicového cukru
250 g jogurtu
200 g borůvek
4 lžíce medu

V míse utřeme droždí s cukrem na kašičku, zalijeme trochou vlažného mléka, přisypeme trochu mouky, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

Ke kvásku přidáme zbytek ingrediencí a necháme kynout. Když těsto zvětší dvojnásobně objem, opékáme na tukem vymazaném lívanečníků zlatavé lívance.

Ještě horké lívance obalujeme ve skořicovém cukru. Při podávání přelijeme jogurtem smíchaným s borůvkami a ochuceným medem.

Ohodnoťte tento recept: 

57 hlasů

Další recepty Celý díl