Zeleninová jídla

Bramborové knedlíky s růžičkovou kapustou a smaženou cibulkou

Bramborové těsto můžeme plnit všemožnými náplněmi, počínaje sladkým ovocem, přes povidla až po uzené maso a špek. Dnes bude bramborovému těstu slušet růžičková kapusta s vypečeným špekem.

bramborové těsto

1 kg brambor vařených ve slupce
1 vejce
150 g hrubé mouky
100 g krupice
sůl
hladká mouka na vyválení

náplň

500 g růžičkové kapusty
150 g uzeného špeku
1 cibule
3 stroužky česneku
mletý pepř
sůl

na podávání

200 g červené cibule
sádlo

Špek nakrájíme na kostičky, vypečeme do zlatova, přidáme na čtvrtky nakrájené kapustičky společně s cibulí a nahrubo nakrájeným česnekem. Podle chutí osolíme a opepříme.

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj rádýlkem či nožem čtverce. Na dílky klademe ragú z kapustiček a vaříme v osolené vodě, podle velikosti knedlíků 5−8 minut.

Na sádle vypečeme kolečka cibule dozlatova a přelijeme přes vařené knedlíky.

Ohodnoťte tento recept: 

48 hlasů

Další recepty Celý díl