Filip Sajler (* 1979)

Filip SajlerŠéfkuchař a spolumajitel Perfect Catering a Perfect Canteen společnosti specializující se na kvalitní firemní stravování. Při vaření zdůrazňuje maximální jednoduchost, tradiční kuchařské postupy a čerstvé suroviny, za sebou má praxi ve špičkových restauracích a cateringových společnostech v USA, Německu, Singapore i v České republice a mnoho dalších zahraničních zkušeností z Thajska, Italie, Španělska, Norska, Londýna a New Yorku.

Tři roky byl také kapitánem Pražského regionálního týmu a další tři členem Českého národního kuchařského týmu. Je držitelem řady ocenění z kuchařských soutěží (FHA Culinary cup Singapore, IGEHO Stuttgart, ScotHot Glasgow, World Culinary Championship Basil) včetně té z Kuchařské olympiády v Erfurtu.

Vařil či organizoval catering pro významné politiky; evropské premiéry a přední představitele Evropy v průběhu českého předsednictví EU v Bruselu i u nás doma. Vařil také pro hvězdy showbusinessu jako Madonnu, Davida Bowieho, Bruce Springsteena a Sheryl Crowovou, pro sportovce formátu Tigera Woodse a Garryho Kasparova a nakonec i pro tým Davida Copperfielda, Petra Čecha, Johna Malkoviche a další.

Michelinské stáže a další praxe:
  • YANNICK ALLÉNO – tříhvězdičkový michelinský šéfkuchař a hvězda francouzské gastronomie, vítěz Bocuse d Or, Kuchař roku 2015 Gault&Millau
  • Armand Arnal – jedna hvězda – první organic restaurace oceněná hvězdou ve Francii
  • Norbert NiEderkofler – dvě hvězdy - Jižní Tyrolsko – účast na Audi Chefs Cup – přehlídka nejlepší gastronomie z Itálie a zbytku Světa

Dlouhodobý ambasador Norwegian Seafood Council www.Seafood.no

Pro svoji práci potřebuje jako každý profesionál prostor pro získání energie, kterou čerpá ze sportovního vyžití, jako je fotbal (je členem fotbalové asociace UFA) a golf. Kromě toho je účastníkem českého a evropského mistrovství závodů automobilů do vrchu.

» Evropa a já: Filip Sajler

» Facebook: profil Filipa Sajlera

Ondřej Slanina (* 1984)

Ondřej SlaninaVzdělání

1999–2004 Škola hotelnictví a gastronomie hotelu International

Ocenění a vyznamenání

2014 Předseda Pražské a Středočeské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR
2013 Kuchař roku České republiky – druhé místo
2012 účastník IVLP programu vlády Spojených států – měsíční stáž na poznání gastronomie USA
2007 vítezství na Gastro Vavřinec 2007, teplá kuchyně – zlatá medaile
2007 stříbrná medaile, studená kuchyně Warth 2007
2005 Gastro Vavřinec, studená kuchyně – druhé místo
2004 Bronz na kuchařské olympiádě IKA Erfurth 2004
2003 Stříbrná medaile Stuttgart 2003
2003 Absolutní vítěz studená a teplá kuchyně Gastro Vavřinec
2003 druhé místo teplá kuchyně Gastro Vavřinec – zlatá medaile
2003 Gastro Hradec - zlaté medaile, druhé místo v kategorii senior

Praxe

od 2013 majitel školy vaření Hungry town
od 2009 spolumajitel restaurace Hospoda Lucerna Praha
od 2008 spolumajitel a šéfkuchař restaurace Chateu St.Havel v Praze
od 2010 spolumajitel Fresh Food Catering
2005–2015 kuchař a moderátor televizní pořad Kluci v Akci
2006–2008 šéfkuchař Perfect restaurant&catering
2004–2006 šéfkuchař Dahab restaurant
2003–2004 kuchař restaurant Rybí trh

Ostatní aktivity

Gastronomická spolupráce s řadou michelinských kuchařů:

  • Armand Arnal – jedna hvězda – první organic restaurace oceněná hvězdou ve Francii
  • Norbert Niederkofler – dvě hvězdy - Jižní Tyrolsko – účast na Audi Chefs Cup – přehlídka nejlepší gastronomie z Itálie a zbytku Světa
  • Roman Paulus – gastronomické konzultace a spolupráce, společné gurmánské večery
  • Thomas Keller – tři hvězdy – stáž French Loundry Restaurant
Návštěva gastronomických institutů
  • CIA – Culinary Institut Of America – Californie
  • French Culinary Institut New York
  • Cordon Blue Institut New York
  • Culinary Institut Des Moines – Iowa
Koníčky

golf, sauna, rychlá auta

Jazyky

angličtina – aktivně, němčina – pasivně