27 minut
Křesťanský magazín

11. září 2011

Obsah dílu

60. výročí úmrtí kněze Václava Drboly — Katolická charismatická konference — UNITED — Pěší pouť na Velehrad — Archa Community — Pozvánka: Rajhrad – zmrtvýchvstání kláštera — Pozvánka: Velkomoravský koncert — Pozvánka: Do kostela na kole — Tak to vidím já

Části dílu

00:58
60. výročí úmrtí kněze Václava Drboly
    Václav Drbola se narodil v roce 1912 ve Starovičkách nedaleko Hustopečí. Po vysvěcení v roce 1938 působil ve Slavkově u Brna, v Čučicích a v Bučovicích. Roku 1950 byl ustanoven administrátorem farnosti Babice. Václav Drbola se stal obětí komunistického režimu, kterému posloužil ke kriminalizaci katolických duchovních v souvislosti s případem „Babice“. Byl odsouzen ve vykonstruovaném procesu k trestu smrti a 3. srpna 1951 popraven. Zcela rehabilitován mohl být státními justičními orgány až v letech 1990–1997.
    Případ Babice je známý i díky seriálu Třicet případů majora Zemana. Díl nazvaný Vrah se skrývá v poli měl za úkol ukázat vládnoucí komunistický režim v příznivém světle. Informace o případu Babice zde byly záměrně zcela zkresleny.
    04:36
    Katolická charismatická konference
      Začátkem července se v Brně konal 22. ročník Katolické charismatické konference. Program konference tvořily přednášky, adorace, neformální setkání, společná modlitba a bohoslužby. Hlavním hostem čtyřdenní akce byl papežský kazatel kapucín Raniero Cantalamessa, který se ujal i přednášky na téma „Udělejte všechno, co vám řekne“. Tento verš z Janova evangelia se stal mottem celého letošního setkání.
      09:51
      UNITED
        Na sklonku prázdnin proběhl ve Vsetíně první ročník multižánrového worship festivalu UNITED. Jeho organizátorům se podařilo uskutečnit sen o propojení koncertů, přednášek zajímavých osobností a workshopů. Velmi příznivá je i skutečnost, že se na pořádání festivalu spojili lidé z mnoha různých církví, a tak tato akce dostala i ekumenický charakter.
        14:00
        Pěší pouť na Velehrad
          Až sto padesát kilometrů urazili poutníci, kteří se poslední srpnový týden vydali pěšky na Velehrad. Tuto pravidelnou pouť pořádá farnost ve Vranově nad Dyjí jako poděkování za poselství evangelia.
          18:16
          Archa Community
            Občanské sdružení Archa Community usiluje o vytvoření prostoru založeného na křesťanských zásadách, ve kterém spolu sdílejí život postižení, zvláště děti a mládež, s dobrovolnými průvodci. Průvodci jsou převážně studenti a mládež z Brna a okolí. Někteří pracují s postiženými již od roku 1990. Pracují bezplatně po celý rok v době svého volného času, prázdnin a dovolených a částečně finančně přispívají na akce ARCHY. Sdružení organizuje pro své členy během školního roku pravidelné volnočasové aktivity, krátkodobé víkendovky a zájezdy. O prázdninách se pak společně vydávají na tábor.
            21:56
            Pozvánka: Rajhrad – zmrtvýchvstání kláštera
              V kryptě brněnské katedrály probíhá výstava s názvem Rajhrad – zmrtvýchvstání kláštera. Pro návštěvníky je připravena nejen dokumentace historického vývoje kláštera a seznámení s působením benediktinského řádu, ale také originální umělecká díla z klášterních sbírek a faksimile vzácných středověkých rukopisů. Jádrem výstavy je představení tvůrčího přínosu architekta Jana Blažeje Santiniho Aichela. Pro expozici byly připraveny i speciální modely, které vznikly ve spolupráci s Fakultou architektury VUT v Brně.
              22:38
              Pozvánka: Velkomoravský koncert
                Benefiční koncert, jehož výtěžek poslouží na dostavbu kostela Svatého ducha ve Starém Městě u Uherského Hradiště se uskuteční dnes, tedy 11. září o půl páté odpoledne na náměstí Velké Moravy ve Starém Městě. Zahrají na něm Hradišťan a Spirituál Kvintet.
                23:07
                Tak to vidím já
                  Fejeton Hany Pinknerové – Bublifuk
                  25:32
                  Pozvánka: Do kostela na kole
                    Přehrát celé video
                    Stopáž30 minut
                    Další díl
                    18. září 2011

                    Přehled dílů

                    731 dostupných
                    Stopáž27 minut

                    17. března

                    Brněnské divadlo Mikro-teatro — Krasličářka Marcela Hrabovská — Nová křížová cesta ve Vranově nad Dyjí — Nová opera „Komenský“ — Předvelikonoční zamyšlení husitského biskupa Juraje Dovaly

                    17. 3. 2024 na ČT2
                    Stopáž27 minut

                    10. března

                    Stanislav Přibyl jako nový litoměřický biskup. Jak prožívá své nové poslání? A co ho kromě hry na varhany a fotografování baví ve volném čase?

                    10. 3. 2024 na ČT2
                    Stopáž27 minut

                    3. března

                    Divadelní inscenace Bílá Voda — Výzkum o lidské spiritualitě — Nová kniha historika Václava Nečady Řečický děkanát — Světelský oltář v adamovském kostele svaté Barbory

                    3. 3. 2024 na ČT2
                    Stopáž27 minut

                    25. února

                    Svatý Valentýn — Diecézní synoda — Žehnání lidí v „neregulérním“ svazku

                    25. 2. 2024 na ČT2
                    Stopáž27 minut

                    18. února

                    Výstava Květy trpělivosti — Páter Albín Jaroslav Kvita — Ceciliánské varhany v Hodolanech — Zpěvačka Monika Kanioková — Charitní středisko Gabriel

                    18. 2. 2024 na ČT2
                    Stopáž27 minut

                    11. února

                    Hagioterapie — Spolek „Respekt a tolerance“ — Centrum Kopretina — Výstava v muzeu v Chrasti

                    11. 2. 2024 na ČT2
                    Stopáž27 minut

                    4. února

                    Tříkrálová sbírka — Duchovní Adolf Kajpr — Stanislav Přibyl — Projekt Nadace sester Boromejek - „Maňásek“

                    4. 2. 2024 na ČT2
                    Stopáž26 minut

                    28. ledna

                    Tříkrálová sbírka — Aliančního týdne modliteb — Sociálně terapeutickou dílna Buřinka v Rýmařově — Zrekonstruovaný kostel svaté Markéty v Jaroměřicích nad Rokytnou

                    28. 1. 2024 na ČT2
                    Stopáž26 minut

                    21. ledna

                    Světlo posvátné noci — Tříkrálová sbírka — Varhanní pozitivy — Sofia Prousali a vladyka Simeon — Centrum pro rodinu a sociální péči

                    21. 1. 2024 na ČT2
                    Stopáž27 minut

                    14. ledna

                    Novohradské hory

                    14. 1. 2024 na ČT2

                    Křesťanský magazín na sociálních sítích

                    Napište nám