49 minut

18. listopadu 2015

Obsah dílu

Razie v Saint-Denis — Hrozba terorismu v Evropě — Hrozba terorismu v Německu — Bomba v letadle nad Sinají — Páky proti daňovým únikům — Soud s Ivo Rittigem — Kritický podstav zdravotníků — Hypoteční sazby v Česku — Škody kvůli silnému větru — Rekordní vítr na Sněžce — Zpřísněný dohled nad 17. listopadem — Život pod kontrolou — Strůjce teroristických útoků zabit? — Studentům vstup zakázán — Zamítnuté dovolání Masláka — Provizorní opravy za miliony — Eurodotace na energetické sítě — Spor o zpožděnou dodávku lokomotiv — Prodej historického nádraží — Autor Zaklínače v Praze

Části dílu

00:37
Razie v Saint-Denis
    Policejní zásah mířil na úkryt teroristů, napojených na páteční atentáty. Elitní jednotky narazily na mohutný odpor. Jedna teroristka se vyhodila do vzduchu, dalšího podezřelého policisté zastřelili. Sedm lidí zadrželi.
    03:57
    Hrozba terorismu v Evropě
      Živý vstup zpravodajů z Paříže a Hannoveru.
      08:56
      Hrozba terorismu v Německu
        Živý vstup zpravodajů z Paříže a Hannoveru.
        13:22
        Bomba v letadle nad Sinají
          Teroristická organizace tzv. Islámský stát zveřejnila snímky podomácku vyrobené bomby, která údajně zničila ruské letadlo v Egyptě na konci října. Islamisté využili mezery v bezpečnostních opatřeních na letišti v Šarm aš-Šajchu.
          16:48
          Páky proti daňovým únikům
            Podle šéfa státní kasy nadále podvodníci nepřiznají příjmy ve výši 160 miliard korun ročně a připraví stát o 80 miliard na DPH. Zabránit tomu mají kontrolní hlášení a elektronická evidence tržeb.
            19:35
            Soud s Ivo Rittigem
              Známý lobista Ivo Rittig poprvé před soudem. Žalobci ho viní ze spoluúčasti na tunelování petrochemické firmy Oleo chemical. Právě u Rittiga měly podle obžaloby končit provize za fiktivní poradenské smlouvy.
              22:32
              Kritický podstav zdravotníků
                Vláda bude prosazovat, aby platy zdravotníků rostly rychleji než u jiných státních zaměstnanců. Po debatě s odboráři to řekl premiér Bohuslav Sobotka.
                24:36
                Hypoteční sazby v Česku
                  Hypotéky v Česku jsou stále na minimální úrovni, i když mírně zdražily. Průměrná úroková sazba byla v říjnu 2,12 procenta. To je oproti červnu o sedm setin víc. Podle analytiků budou sazby v příštích měsících spíše stagnovat.
                  24:52
                  Škody kvůli silnému větru
                    Živý vstup redaktora Martina Laštůvky.
                    26:17
                    Rekordní vítr na Sněžce
                      Nejvíc dnes foukalo na hřebenech hor. Třeba na Sněžce dokonce padl rekord. Polští meteorologové tam naměřili nárazy větru o rychlosti skoro dvě stě kilometrů v hodině.
                      27:38
                      Zpřísněný dohled nad 17. listopadem
                        Při úterních demonstracích v Praze v rámci akcí k 17. listopadu zadržela policie dvě desítky lidí. Důvodem byly výtržnosti a napadení policisty. U třicítky účastníků akce Bloku proti islámu našla policie nože, obušky a další zbraně.
                        31:58
                        Život pod kontrolou
                          Ve světle přetrvávající hrozby nejspíš Evropu čeká zpřísnění běžných bezpečnostních opatření. V posledních letech se stále víc nejen evropských zemí inspiruje izraelským modelem.
                          34:18
                          Strůjce teroristických útoků zabit?
                            35:05
                            Studentům vstup zakázán
                              Vysokoškoláci chystají další oslavu 17. listopadu. Poté, co část z nich včera na Albertově policie minimálně tři hodiny nepustila položit květiny k pamětní desce, svolávají další akci na víkend.
                              38:19
                              Zamítnuté dovolání Masláka
                                Dovolání údajného bosse slovenského podsvětí Miroslava Masláka odmítl Nejvyšší soud. Za vydírání podnikatelů v Česku dostal deset let vězení. S dovoláním neuspěl ani Jan Surý ze Vsetínska, který má strávit za mřížemi tři roky.
                                38:37
                                Provizorní opravy za miliony
                                  Ředitelství silnic a dálnic začalo opravovat největší nerovnosti na dálnici D1 v Ostravě. A to i přesto, že silničáři stále vedou u rozhodčího soudu spor se stavební společností Eurovia o určení viníka špatného stavu vozovky.
                                  40:23
                                  Eurodotace na energetické sítě
                                    Česko může získat evropské dotace na devět velkých investic do energetických sítí. Vyplývá to ze seznamu vybraných projektů, který dnes zveřejnila Evropská komise v rámci zprávy o pokroku v naplňování tzv. Energetické unie
                                    42:25
                                    Spor o zpožděnou dodávku lokomotiv
                                      Spor o miliardu a 200 milionů korun - České dráhy se budou u soudu bránit proti prohrané arbitráži se Škodou Transportation. Ministr dopravy dopravce vyzval, aby peníze neplatil.
                                      43:29
                                      Prodej historického nádraží
                                        S obnovou historického nádraží v Ústí nad Orlicí stát nepočítal ani při miliardové modernizaci železničního uzlu a kulturní památka tak zůstala paradoxně stát uprostřed kolejí.
                                        45:19
                                        Autor Zaklínače v Praze
                                          Do Prahy míří nejprodávanější polský spisovatel v Česku. Tvůrce legendární fantasy ságy o Zaklínači Geraltovi Andrzej Sapkowski ji do Prahy přijíždí představit v podobě audioknihy.
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž49 minut
                                          Další díl
                                          19. listopadu 2015

                                          Přehled dílů

                                          Stopáž54 minut

                                          18. března

                                          Headlines — Šíření černého kašle — Opatření proti šíření černého kašle — Případy černého kašle — Oficiální výsledky voleb v Rusku — Útok ozbrojenců v Nigérii — Ceny v zemědělství — Zdravotní stav bývalého prezidenta Zemana — Boje v Pásmu Gazy — Inflace v EU — Návštěva slovenské prezidentky v ČR — Daň z mimořádných zisků — Finanční pomoc EU Ukrajině — Zemřel Miloš Velemínský — Přípravy na hokejové mistrovství světa — Medvědi na Slovensku — Divoké šelmy v Evropě — Divoká zvířata v ČR — Výplácení vkladů zkrachovalé Sberbank — Napadení dívky policistou — Jednání vedení odborů — Pomník dětských obětí války v Lidicích — Souzení válečných zločinů spáchaných na Ukrajině — Požáry v Číně — Nebezpečná situace na železnici — Oprava vysokotlakého plynovodu v Plzni — Odstávka lanovky na Sněžku — Předvolební kampaň v USA — Zemřel astronaut Thomas Stafford — Problémy s bezbariérovostí — Záchrana aleje v Táboře — Nový seriál ČT Ratoletsti

                                          18. 3. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          18. března

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          18. 3. 2024 na ČT24
                                          Stopáž49 minut

                                          17. března

                                          Volby v Rusku — Protesty proti ruským volbám — Prezident Putin — Prezidentské volby v Rusku — Protesty v Česku — Hlasování v Ruské federaci — Zdravotní stav Miloše Zemana — Žaloby kvůli soudcovským platům — Protesty zemědělců — Pohledávky zkrachovalé Sberbank — Kontroly hraček na českém trhu — Emmanuel Macron o Ukrajině — Stav nouze na Islandu — Útok na Rafáh — Aneta Langerová 20 let na scéně — Mimořádná schůze poslanců — Medvěd v ulicích slovenského Liptovského Mikuláše — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Nehoda u Sdlice — Ranní teploty pod bodem mrazu — Vozový parku v Česku — Stárnutí vozového parku — Auta v Česku — Češi a elektrická auta — Očkování proti černému kašli — Má vlast v libereckém Šaldově divadle — První památky se otevírají návštěvníkům — Jaderná elektrárna Temelín — Demografická krize v Polsku — Den sv. Patrika — Plavební komora na pražském Smíchově — Prodej areálu Zelená Hora — Záchrana starých loutek

                                          17. 3. 2024 na ČT1
                                          Stopáž49 minut

                                          17. března

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          17. 3. 2024 na ČT24
                                          Stopáž48 minut

                                          16. března

                                          Jednotné inkasní místo — Systém odvodů v ČR — Daňové příjmy v r. 2023 — Exploze v Rusku — Volby v Rusku — Měření emisí přímo na silnicích — Zdravotní stav Miloše Zemana — Humanitární pomoc pro Gazu — Tresty pro aktivisty — Kácení ovocných sadů — Jaderné bloky — Unikátní technologie tavení skla — Zranění Češi na Ukrajině — Konfiskace ruského majetku — Smrtelná nehoda v Nízkých Tatrách — Zvýšení odletových tax na Letišti Václava Havla — Peníze z EU pro české kraje — Návrat zubrů na Lipensko — Finálový večer Peče celá země — Suroviny spotřebované při natáčení — Výhody domácího pečení — Vzpomínka na oběti v Mariupolu — Ruská diaspora v Srbsku — Síť špionážních satelitů — Měsíc do přijímacích zkoušek — Oprava podlahy nádraží — Data pro policii z aplikace Záchranka — Zákon o kybernetické bezpečnosti — Protesty proti rozšiřování Gigafactory v Německu — Tisíce kvetoucích sněženek a bledulí — 30 let QR kódu — Opera o Boženě Němcové

                                          16. 3. 2024 na ČT1
                                          Stopáž48 minut

                                          16. března

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          16. 3. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          15. března

                                          Bývalý prezident Miloš Zeman absolvoval náhlou operaci — Miloš Zeman ve vážném stavu v nemocnici — Zdravotní stav Miloše Zemana — Miloš Zeman v motolské nemocnici — Prezidentské volby v Rusku — Volby Rusů v Česku — Návrhy prorůstových opatření — Průmyslová produkce — Přípravy důchodové reformy — Protest proti vládě Roberta Fica — Zájem Čechů o dovolené a cestování — Pomoc pro Gazu — Návštěva na zabití v Divadle Kalich — Počty případů černého kašle — Průměrný hrubý plat ve školství — Požár panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově — Začátek plavební sezony — 85. výročí okupace Československa — Rozdělení a podrobení Československa — Vzpomínky pamětníků — Cesta Emila Háchy do Berlína — Ruský útok na Oděsu — Francouzský prezident o válce na Ukrajině — Evropská komise o zemědělcích — Pyly v ovzduší o měsíc dřív — Petr Pavel v Sasku — Poškozování vlaků — Invaze včelího roje — Zájem o vzdělávaní v zahraničí — Kroky vůči Podnikatelské družstevní záložně — Studentská stávka za klima — Soud o Vítkův Hrádek — Lázeňská sezóna v Luhačovicích

                                          15. 3. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          15. března

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          15. 3. 2024 na ČT24
                                          Stopáž55 minut

                                          14. března

                                          Dostupnost bydlení — Oživení trhu s hypotékami — Sazby hypoték — Chystané změny v RTVS na Slovensku — Šíření nebezpečných nemocí — Pražský primátor na veřejnosti s černým kašlem — Rozpočtové určení daní — Bývalý prezident Zeman v nemocnici — Stížnost kvůli zneužívání nezletilé — Ministrova stížnost v kauze zneužívané dívky — Bezpečnost ve světě — Čtvrtletí vlády premiéra Tuska — Chystaný protest zemědělců — Údržba pražských soch — Volební model Median — Zahraniční obchod ČR — Kauza opilého policisty — Úklid nedopalků z ulic — Ceny pohonných hmot — Předpověď počasí na další dny — Změny u zubních výplní — Počet zubních lékařů v ČR — Nedodstatek zubařů na Pardubicku — Soudní výslechy na dálku — Humanitární ostrovy v Pásmu Gazy — Budoucnost sociální sítě TikTok v USA — Filipínský prezident v Praze — Hazard v roce 2023 — Tendr na novou servisní loď v Praze — Střelba v Brdech — Test rakety Starship — Policejní dohled nad zápasem Evropské ligy — Nemoci ledvin a jejich léčba — Nominant do čela Národního bezpečnostního úřadu — Nominace na ceny Magnesia Litera — Výročí první cesty Wintonova vlaku — Charitativní koncert Zpíváme pro tebe

                                          14. 3. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          14. března

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          14. 3. 2024 na ČT24

                                          Události na sociálních sítích

                                          Napište nám