14 minut
Máte mě!

29. ledna 2012

Obsah dílu

Nenápadný šampión — Kocouří dospívání — Trnoreportáž

Části dílu

00:35
Nenápadný šampión
    Možná by titulek mohl znít: láska na první pohled. Před devíti lety se v Polsku na dražbě setkali člověk a kůň. Charismatický Tiumen přijel do Česka a uvedl se tím, že utekl a obíhal své nové pastviny. Letos Tiumen potřetí vyhrál náš nejslavnější dostih – Velkou pardubickou. Jezdec Josef Váňa mj. vzpomíná na Tiumenovo zranění, které mu málem zmařilo start.
    07:06
    Kocouří dospívání
      O perských kočkách se říká, že jsou pomalejší a rozvážnější. Rozhodně jsou vybíravé a noblesní. Kocour Celestýn se navíc neměl k žádnému zájmu o něžné pohlaví. Málem na to doplatil. Panička už zvažovala kastraci. A teď její chovatelská rada zní: nedejte na tabulky a dejte svým zvířatům klid a čas. Celestýn je dnes mnohonásobným otcem a vůbec mu nevadí, že si poněkud prodloužil dospívání.
      10:35
      Trnoreportáž
        Proč jsou trnorepové vzácní a není snadné je množit? V minulosti bylo těžké tyto plazy jen udržet naživu. Samice byly špatně živené, terária nedostatečně vybavená. Zvířatům hlavně chybělo UV záření. Proto se trnorepi odchytávali v přírodě a vydělávali překupníkům a pašerákům. Stres z takového zacházení pak přispíval k tomu, že se nedařilo odchovávat potomstvo.
        Přehrát celé video
        Stopáž14 minut
        Další díl
        5. února 2012

        Máte mě! na sociálních sítích

        Napište nám