15 minut
Máte mě!

16. ledna 2011

Obsah dílu

Giboni — Co všechno psi sežerou — Kočka záchranářka

Části dílu

00:54
Giboni
    Pár gibonů zlatolících – Gábina a Pepa – původně žil ve velké zoologické zahradě. Přes vzornou péči, kterou dostával, neměl nikdy mladé. Dvacet let se místní zoologové snažili je rozmnožit, ale nepodařilo se. Nakonec je zapůjčili do jedné z nejmenších zoologických zahrad v Čechách, do Chleb, s tím, že samička má pravděpodobně gynekologické problémy. A jak už to v nevyzpytatelné přírodě bývá, v novém působišti se jim natolik zalíbilo, že se jim do roka narodilo mládě. Podívejte se s námi na příčiny úspěchu chovatelů v ZOO Chleby.
    06:27
    Co všechno psi sežerou
      Naši psí miláčci mnohdy dokáží překvapit tím, co všechno jim chutná a co všechno jsou schopni sežrat. Možná nevíte, že to většinou není jejich chyba, ale chyba nás chovatelů. Co můžeme udělat pro to, aby náš pes nežral výkaly, kameny, klacky, rostliny – no prostě všechno, co do jeho stravy evidentně nepatří, uvidíte v naší reportáži. A nejen to, dozvíte se mimo jiné i to, jak se správně zachovat ve chvíli, když váš pejsek zrovna sežere exkrement, uvidíte, že nestačí jen zděšený výkřik „fuj je to“.
      10:40
      Kočka záchranářka
        O kočkách se s oblibou tvrdí, že jsou to osobnosti nezávislé na člověku. Lásku se snaží nedávat moc najevo, aby si nezadaly, a rády předstírají, že si vždy budou dělat jen to, co ony samy chtějí. Kočka z naší reportáže, patrně díky obrovskému poutu, které ke své rodině měla, zachránila život třem lidem. A na to potřebovala velký kus osobní statečnosti.
        Přehrát celé video
        Stopáž14 minut
        Další díl
        23. ledna 2011

        Máte mě! na sociálních sítích

        Napište nám