26 minut
Tep 24

16. června 2012

Obsah dílu

Šetrná augmentace hlasivek — Speciální sluchadlo BAHA — Lékařka ORL Hana Kopřivová

Části dílu

01:02
Šetrná augmentace hlasivek
    Šetrná augmentace hlasivek: zákrok, který umožňuje zvětšení objemu hlasivek postižených obrnou nebo atrofií. Nemocné hlasivky tvoří příliš velkou štěrbinu, a hlas je pak slabý a přeskakující. Marie Skaličková začala mít vážné potíže s hlasem po léčbě rakoviny štítné žlázy. Augmentace pro ni znamenala velkou změnu k lepšímu.
    08:40
    Speciální sluchadlo BAHA
      Speciální sluchadlo BAHA: je určeno lidem, kteří mají vážné potíže se sluchem, ale nemůžou nosit klasické naslouchadlo. Řešením pro ně může být speciální kostní implantát. Operaci zavedla fakultní nemocnice v pražském Motole, a nedávno se připojila FN Ostrava. Vše probíhá ve dvou fázích, nejprve se implantuje šroub do kosti, po více než měsíci se přidá sluchadlo.
      16:15
      Lékařka ORL Hana Kopřivová
        Lékařka ORL Hana Kopřivová: byla nadějnou studentkou zpěvu, pak vystudovala medicínu. Hudbě se ještě věnuje, ale na prvním místě už jsou pacienti. Léčí poškozené hlasivky, nemocné uši i nádorová onemocnění. Vedle foniatrické ambulance je často na operačních sálech a pouští se i do nových věcí. Specializuje se především na poruchy a léčbu hlasu.
        24:13
        Stručně
          Přehrát celé video
          Stopáž27 minut
          Další díl
          23. června 2012

          Přehled dílů

           

          Tep 24 na sociálních sítích

          Napište nám