iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
5. 9. 2009
13:45 na ČT1

1 2 3 4 5

15 hlasů
6018
zhlédnutí

Dobrá rada nad zlato

Skalkový zvonek — Keramické nože — Potočnice lékařská — Vchod do sklepa — Macerát z listů hrušně — Grilované kotlety

26 min | další Magazíny »

upozorňovat

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Škola květin

    1:36

    Škola květin
    První zářijové vydání pořadu Jiřiny Bohdalové Dobrá rada nad zlato začíná jako vždy školou květin. Přijali jsme pozvání od pana Krejčíře, který představí nádhernou a hlavně nenáročnou skalničku - skalkový zvonek.

  • Hit týdne

    2:41

    Hit týdne
    O Hit týdne se postará host pořadu paní Lucie Titková. Diváky seznamuje s novým typem kuchyňských keramických nožů, škrabek, struhadel, které jsou jedinečnou náhradou obyčejných výrobků z kovu. Paní Bohdalová si vyzkouší, zda chvalozpěvy na extrémní ostrost keramických nožů, na jejich lehkou váhu a perfektně vyvážené těžiště jsou pravdivé.

  • Jarmark rad

    8:47

    Jarmark rad
    V jednom z našich pořadů jsme upozornili na léčivé účinky méně známé byliny potočnice lékařské. V Jarmarku rad se paní Weberová z Brna svěřuje, že s touto bylinou má i ona dobré zkušenosti. Zasílá i zajímavý recept na přípravu výborné a zdravé pomazánky, kterou připravíme z jemně nakrájené čerstvé potočnice, z trošky másla, kmínu a soli. V Jarmarku rad představí paní Bohdalová i další zajímavý nápad pana Běhounka. Jeho fantazie je snad bez hranic. Tentokrát předvádí, jak si můžeme vybudovat vchod do sklepa tak, aby byl zároveň důmyslně bezpečnostně zajištěný.

  • Bylinář

    12:52

    Bylinář
    Návštěvy u znalce bylinek pana Pavla Váni jsou vždy inspirativní. Tentokrát se mimo jiné dozvíme, jak si z listů hrušně připravit macerát, který nám může použít zmírnit bolesti při zánětu močových cest. Dostaneme také návod, jak lze připravit výborný čaj z jahodníku, ostružiníku a maliníku. Seznámíme se ještě s několika dalšími velmi zajímavými bylinami.

  • Grilujeme

    17:00

    Grilujeme
    Návštěva u pana Pštrose dost často znamená, že se diváci naučí co nejlépe připravit maso pštrosí. Tentokrát s panem Pštrosem ovšem ugrilujeme vepřové a hovězí kotlety - a přitom si ukážeme, jak připravit dresing, který je vynikající právě k tomuto masu.

  • Soutěž

    22:45

    Soutěž

Přehrát vše

Související