iVysílání

internetový magazín
Premiéra:
22. 4. 2010
19:25 na ČT2

1 2 3 4 5

36 hlasů
3085
zhlédnutí

POKR

Jídelna — Kanafas — Operační program Praha Konkurenceschopnost — Galerie v kavárně

26 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Jídelna

    1:35 do playlistu

    Jídelna
    Pan Kamil Möllner je kuchař. A protože kuchaři mají vcelku nízké platy, rozhodl se osamostatnit. Založil si klasickou vývařovnu, a aby uspěl v konkurenci, vaří jídla na přání zákazníků. Také si pořídil dodávku a obědy také sám rozváží. Do kanceláří, prodavačkám, důchodcům,...

  • Rozhovor- 1. část

    5:54 do playlistu

    Rozhovor- 1. část
    S Michalem Kaderou z České podnikatelské reprezentace při EU o tom, co jsou tzv. komunitární programy a jak mohou podnikatelům pomoci.

  • Kanafas

    8:07 do playlistu

    Kanafas
    Ing . Zbyněk Strnad koupil před lety starou továrnu textilu, která byla připravena ke zboření. Zanechal si některé stroje a začal vyrábět látky. Nějak se nedařilo a tak začali vymýšlet, kterou cestou se dají, pokud nechtějí zbankrotovat. Zaměřili se pouze na tradiční český kanafas a všechnu energii a nápady věnovali jemu. Dokázali, že kanafas má široké využití, hlavně jako dekorativní látka, což tu do té doby nebylo.

  • Rozhovor- 2. část
  • Operační program Praha Konkurenceschopnost

    14:53 do playlistu

    Operační program Praha Konkurenceschopnost
    Po Regionálních operačních programech představíme ve dvou příštích dílech POKRu dva „pražské“ operační programy. Hlavní město je, samozřejmě podstatně odlišné teritorium, než venkovské regiony. Praha je dokonce zařazována mezi 10 nejvyspělejších aglomerací v EU. Proto sem „teče“ mnohem méně peněz, které jsou určeny spíše na zkvalitňování toho, čím metropole disponuje, než na rozvoj věcí, které jí chybí. Prvním pražským operačním programem je „Praha konkurenceschopnost“, který v podnikatelské sféře podporuje inovaci technologií. Mezi úspěšné projekty patří rodinné pekařství v Horních Počernicích, kde pořídili z tohoto operačního programu dvě rotační pece, regulované počítačovým systémem, což výrazně šetří spotřebu energie, urychluje a zkvalitňuje proces pečení všech druhů pečiva a tím i pomáhá zvyšovat konkurenceschopnost malého pekařství ve srovnání s velkopekárnami.

  • Daňový kalendář
  • Galerie v kavárně

    19:49 do playlistu

    Galerie v kavárně
    Petra Veselá měla ráda od malička sladké. Nejprve si chtěla v Jílovém u Prahy udělat cukrárnu, ale protože už tam jedna byla, založila kavárnu. Začala se vzdělávat, jak kávu správně připravovat, jak ji pražit, atd...začala soutěžit v přípravě kávy a stala se Mistrem ČR. Ve světové soutěži skončila 20. Sama založila školu kávy a pořádá kurzy a školení. Ona říká, že právě tenhle fakt jí v podnikání moc pomohl, že to byla ta správná cesta, v kavárně má stále plno a daří se jí.

  • Soutěž

Přehrát vše