Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

16. 9. 2021

Díky za každé Dobré ráno, říká nový moderátor pořadu Aleš Zbořil

Brněnské studio České televize představuje novou moderátorskou dvojici Dobrého rána! Tereza Richtrová s Alešem Zbořilem poprvé pozdraví diváky v pondělí 20. září 2021. Na obrazovce se budou střídat se stávajícími průvodci pořadu Soňou Baranovou a Ondřejem Blahem. Ranní dávka zajímavých informací a dobré nálady začíná tradičně na ČT2 a ČT3 v 5:59 a končí v 8:30.

Dobré ráno vysílá Česká televize od ledna 2005. Od začátku se na přípravě pořadu v týdenních cyklech střídá brněnské a ostravské studio.

„Soňa s Ondrou zůstávají, jsou tvářemi pořadu a mají své stálé diváky,“ říká vedoucí Centra dramaturgie brněnského studia Svatava Šenková. „Poslední měsíce poznamenané covidem však ukázaly, že jediná moderátorská dvojice pořadu, který se vysílá živě pět dnů v týdnu, má svá úskalí. Proto jsme sáhli k modelu dvou střídajících se moderátorských dvojic podobně, jako je tomu v ostravském studiu,“ doplňuje Šenková.

Noví brněnští moderátoři vzešli z konkurzu. „Oba mají obrovský potenciál a bylo by škoda ho nevyužít,“ zamýšlí se vedoucí dramaturgyně lifestylových pořadů brněnského studia Simona Polcarová.

„Na moderování Dobrého rána a jeho rozmanité hosty i témata se moc těším, zároveň zkouším nemyslet na to, v kolik hodin mi bude zvonit budík,“ usmívá se Tereza Richtrová, která má zkušenost s moderováním Dobrého rána v ostravském studiu a Sama doma vysílaného z Brna. „Dobré ráno je milý pořad, který má potěšit, a to je v dnešním světě, kde není o špatné zprávy a dramatické události nouze, potřeba,“ dodává a věří, že diváky bude vstávání s ní a Alešem bavit.

„Před půldruhým rokem jsem dostal moderátorskou příležitost v Životě na třetí na ČT3. A musím říct, že jsem v živém vysílání našel zalíbení. Je to adrenalinový zážitek srovnatelný se skokem z padáku!“, netají se chutí do nové práce Aleš Zbořil, který pravidelně provází diváky i soutěžící populárním AZ-kvízem. Tento pořad je vysílaný ze záznamu, nejedná se tedy o přímý přenos. „Na novou příležitost se moc těším a děkuji za každé Dobré ráno,“ zdůrazňuje Aleš.

Přílohy

Tereza Richtrová s Alešem Zbořilem (2438 kB)

Soňa Baranová a Ondřej Blaho (2719 kB)

26. 3. 2024Pěšky do Říma
4. 3. 2024Václav Žmolík znovu objevuje vinařské regiony. Tentokrát na Slovensku
1. 3. 2024Dokument o mužích, kteří propadli vášni závodních motorek
29. 2. 2024Pohled do života pěstounských rodin podruhé – dokumentární cyklus Plné hnízdo má nové díly
8. 1. 2024Touha po věčnosti
4. 12. 2023Svoboda v podzemí
1. 12. 2023Moderátoři z Brna nabídnou kávu, která pomáhá
6. 11. 2023Sláva a pád Moravského Manchesteru v novém dokumentu České televize
18. 10. 2023Novým šéfem televizního studia v Brně se stal Petr Albrecht
5. 9. 2023Za oponou přírody

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (40)