Na nedožité sedmdesáté narozeniny svého principála Miloše Kirschnera vzpomínali Spejbl a Hurvínek společně s přáteli.
Účinkují: J. Suk, J. Menzel, M. Šteindler, L. Bílá, J. Zelenková, R. Rokl, M. Dvořák, L. Munzar a další. Kamera J. Hruša. Režie J. Bonaventura.

Miloš Kirschner (*16. 3. 1927 – †2. 7. 1996) byl český loutkář, herec, zpěvák, dlouholetý ředitel a hlavní interpret Divadla Spejbla a Hurvínka. Studoval mezinárodní právo. V roce 1949 musel studia z politických důvodu opustit. Začátkem padesátých let byl zatčen a odsouzen za protistátní činnost. Po uplynutí trestu ho zařadili do Pomocných technických praporů (PTP), které se také nazývaly „černí baroni“. Po absolvování vojenské služby byl v roce 1951 přijat do Divadla Spejbla a Hurvínka. Už od roku 1952 interpretuje hlavní role. V roce 1956 ho prof. Josef Skupa jmenoval svým nástupcem. Teprve v roce 1966 byl jmenován ředitelem divadla.

Pod vedením Miloše Kirschnera se vyvíjel charakter dvojice loutek Spejbla a Hurvínka. Přijal tradici a současně přišel s inovacemi jevištními a tematickými. Na rozdíl od Josefa Skupy interpretoval své role i v cizích jazycích. Za 44 let práce navštívil 30 zemí. Pořad uvádíme jako vzpomínku na Miloše Kirschnera, který nás opustil před 25 lety.

Napište nám