Hudebně-komediální kolektivní improvizace v podání herců Studia Ypsilon, mezi nimiž neschází ani šéf tohoto divadla Jan Schmid.

Skončilo představení a v Ypsilonce se chystá "Takzvaný večer na přidanou". Tentokrát se bude kolektivní improvizace dotýkat právě tématu – improvizace. Dramaturg divadla Z. Hořínek učiní "malý úvod do trapasu" neboli pojednání o "trapnu jako estetické kategorii" a někteří herci přidají historku ze svého života. Kromě toho předvedou hru na české i cizí firmy a také se dočkáme hezkých písniček v podání O. Havelky, B. Poloczka, J. Kretschmerové, J. Schmida a dalších. Poslechněte si: Sám s děvčetem v dešti, V domě straší duch, Měsíc to zavinil ... a další.

Jan Schmid (*14. 6. 1936 – †3. 6. 2024) byl významný český divadelník, jehož originální vidění ovlivňovalo naši uměleckou scénu od šedesátých let minulého století. Jeho košatá umělecká osobnost zasahovala také do výtvarné stránky představení, byl absolventem VŠUP. Ypsilonku založil v roce 1963 v Liberci, v 70. letech minulého století se pak přestěhovalo divadlo do Prahy.

Napište nám