Hana Zagorová v hlavní roli komedie podle předlohy Vladislava Vančury o studentce konzervatoře, která se vzepře maloměšťáckému pokrytectví.
Režie: Alois Hajda. Hrají: Hana Zagorová, Václav Postránecký, Táňa Fischerová, Josef Karlík a další.

Legendární Hana Zagorová, která v těchto dnech oslaví významné životní výročí, v hlavní roli hudební komedie režiséra Aloise Hajdy podle předlohy Vladislava Vančury. Vančurova divadelní hra Josefina byla poprvé realizována v roce 1957, protože byla objevena později v pozůstalosti spisovatele. Televizní adaptace vznikla v brněnském studiu ČT roku 1968.

Příběh dívky Josefiny je variace na Pygmalion G. B. Shawa. Mladá dívka se pozná s profesorem konzervatoře a ten ji chce učit zpívat a udělat z ní zpěvačku. Josefině se to zpočátku zamlouvá, ale později, když se zamiluje do studenta Valenty, o kterého usiluje bohatá slečna Irena, přestanou se jí líbit přetvářky, intriky a maloměšťáctví společnosti, která ji obklopuje.

Do hudebního filmu byl zakomponován tehdejší hit Mrtvá láska a dále písně J. Hniličky s texty J. Růžičky (Elegán, Jaké štěstí, jaká krása) i samotné H. Zagorové (Píseň pro slunce).

Napište nám