… čaj, rum, bum. A někdo musí ze společnosti ven. Francouzské drama z absurdní současnosti oceněné třemi Césary.
Hrají: M. Mastroianni, A. Grinbergová, M. Boyerová, O. Martinez, C. Brasseur. Scénář a režie: Bertrand Blier.

Poéma z periferie zachycuje výsek života dívky Victorie od jejího dospívání a "citové výchovy" až po manželství a mateřství. Victorie žije na předměstí Marseille. Její touhou je žít, milovat, poznat hodného chlapce, vdát se a založit rodinu, ale trochu jinou, než jakou vidí doma. Zažívá však samá zklamání: seznámí se s mladíkem Petit-Paulem, potom s Mauricem... Ale nic nevychází tak, jak si přála. Po všech nadějích zůstávají ze setkání s muži nešťastné Victorii jenom trpké vzpomínky a děti. Může to přijmout, nebo se bouřit. Ale život jde dál, a kdo se odváží tvrdit, že je lepší, než ti druzí?

Na 50. MFF v Benátkách dostal Marcello Mastroianni Volpiho pohár za vedlejší mužskou roli.

Francouzský režisér Bertrand Blier, syn herce Bernarda Bliera, spisovatel, scénárista a režisér, který se prosadil nekonformním anarchistickým snímkem natočeným podle svého románu - Buzíci - Les Valseuses. Je mu vlastní snaha provokovat publikum i kritiku svými "amorálními" díly, vesměs konfrontujícími "výstřední" hrdiny s jejich sexuálními excesy a konvenční morálkou davu.

V loňském roce představila Česká televize tohoto nonkonformního režiséra jeho filmy Studený bufet, Večerní úbor a Náš příběh, nyní doplňuje jeho portrét filmy Buzíci a Cukr, káva, limonáda...

Napište nám