Jsou to jen služební duchové, ale s nimi přichází na starobylé panské sídlo zlo. Alan Bates a Sting v hlavních rolích britského psychothrilleru.
Dále hrají: T. Russellová, J. Carter aj. Režie: John-Paul Davidson.

Anglie r. 1949. Do kdysi vznešeného a majestátního venkovského sídla výstředního aristokrata Sira Huga Coala přichází manželský pár Fledgových, aby se tu ujal role stolníka a hospodyně. Na pohled vypadají jako ideální sluhové, pod rouškou přehnané servility se však zejména ve Fledgovi tají neukojená ctižádost a panovačnost. Jejich příchod ve svých důsledcích otřese životem celé rodiny a urychlí latentní rozklad, jemuž začala již dříve podléhat. Tomu všemu jen napomůže záhadné zmizení nápadníka Hugovy dcery, které se stane předmětem policejního vyšetřování...

Alan Bates - dnes už pomalu nestor britského herectví (nar. 1934), na obrazovce ČT v mnoha filmech (Modlitba za umírající, Nemocnice Britannia, Butley, Posel, Daleko od hlučícího davu, Komik...)

Skvělou studii intrikánského sluhy předvádí hvězda pop music Sting, jehož známe např. i z filmu Bouřlivé pondělí či nejnověji Sbal prachy a vypadni.

Napište nám