Jak to asi vypadá v klášteře, kde si řádové sestry oblíbily barovou zpěvačku? Nikdy neříkejte, že vás už nic nepřekvapí… Španělský film.
Hrají: M. Paredesová, C. Mauraová, J. Serranoová, C. Pascualová, Ch. Lampreaveová a další. Scénář a režie Pedro Almodóvar.

Jolanda je zpěvačka v nočním baru. Takových je. Život, který vede, se podobá životu jiných barových zpěvaček jako vejce vejci až do dne, kdy si při svém večerním vystoupení všimne mezi posluchači skupiny rozzářených jeptišek... Členky řádu Pokorných redemptoristek navštěvují koncerty své oblíbené Jolandy opravdu s nadšením. Je to sice trochu divné a Jolanda by na toto setkání asi zapomněla, kdyby se jednoho dne neocitla v situaci, kdy člověku nezbývá, než poprosit u vrat kláštera o přístřeší...

Další film osobitého španělského režiséra Pedra Almodóvara je - jak jinak - opět o různých lidských touhách a posedlostech (většinou pochopitelně těch skrytých). Prostředí, v němž se budeme pohybovat dnes, je však ještě o něco skandálnější, než v jiných Almodóvarových filmech. Tentokrát je přívlastek černá komedie skutečně na místě.

Napište nám