Pobláznila půlku místních chlapů, protiví se Bohu i lidem a ještě má tu drzost začít si s cizákem… I na malé vesnici se může odehrávat velké milostné drama. Irský film.
Hrají: R. Wrightová, A. Finney, A. Quinn, M. O’Shea aj. Režie: Gillies MacKinnon.

Milostné drama z irské vesnice padesátých let, jejíž poklidný život rozvíří příjezd kočovných herců. Mezi mladou svobodnou matkou Tarou, (kterou marně přemlouvá místní seržant, aby se za něj provdala) a sympatickým, pohledným "komediantem" vznikne hned od prvních chvil zvláštní, napětím a potlačovanou vzájemnou sympatií jiskřící vztah, který zákonitě přeroste v cit, jemuž se oba poddají. Zhrzený nápadník ani konzervativní vesnice se však s takovýmto vývojem událostí nehodlají smířit...

O hercích:

Aidan Quinn je Američan původem z Chicaga, známe jej z filmů Misie, Hledám Susan značka zoufale, Crusoe...

Robin Wrightová je rovněž Američanka, narozená v Dallasu, je známá ze seriálů (např. Santa Barbara...)

Albert Finney, jeden z nejcharakterističtějších britských herců, debutoval v Richardsonově Komikovi, pak hrál např. ve filmech V sobotu večer v neděli ráno, Kdyby..., Charlie Bubbles, byl roztomilým Tomem Jonesem (za tuto roli získal svou první Oscarovou nominaci). V r. 1974 získal druhou nominaci za Hercula Poirota ve filmu Vražda v Orient-expresu. Nezapomenutelný byl i jeho výkon ve filmu Garderobiér (získal za něj Stříbrného medvěda na MFF v Berlíně...)

Napište nám