Mušketýrská krev se nezapře. Dcera legendárního šermíře bere po krvavém útoku na klášter spravedlnost do vlastních rukou. Jedna za všechny…
Režie: Bertrand Tavernier. Scénář: Michel Léviant. Hrají: Philippe Noiret, Sophie Marceau, Sami Frey, Jean-Luc Bideau a další.

Málokdo ví, že d´Artagnan měl s paní Bonacieuxovou dceru. Nebo neměl? Na tom přece až tolik nezáleží. Ve filmu předního francouzského režiséra Bertranda Taverniera má d´Artagnan krásnou, ušlechtilou dceru Éloise, kterou ovšem pro snadnější výchovu jaksi "odložil" do kláštera. Poslušná chovanka se změní v dceru svého otce ve chvíli, kdy je v klášteře zajat uprchlý černý otrok a zavražděna matka představená. Éloise obléká mužský oděv a odjíždí za svým otcem do Paříže. Musí přece pomstít matku představenou a odhalit spiknutí. Éloise má mocného nepřítele, krutou a nelítostnou Dámu v červeném, která se pohybuje v nejvyšších kruzích Francie.

Zchudlý, stárnoucí d´Artagnan už má rád svůj pohodlný život, ale na naléhání své dcery svolá své slavné staré přátele a s leností a opatrností svého věku, nicméně s mladickým nadšením, se všichni pouští do nových dobrodružství.

D´Artagnanova dcera je film plný humoru, nostalgie, vzpomínání i skvělých šermovaček, kterých se účastní Philippe Noiret a Sophie Marceauová, naši slavní tři mušketýři a spousta kardinálových vojáků...

Napište nám