Věra Ferbasová v bláznivé komedii o příhodách pouťové komediantky na starobylém zámku.
Dále hrají: A. Novotný, K. Černý, J. Marvan, T. Pištěk, V. Trégl, L. Veverka a další. Scénář: K. Lamač, a F. de la Cámara. Kamera: F. Pečenka. Režie: Karel Lamač.

Zdeňka Švamberková a její otec se jen těžce protloukají životem, na poutích vystupují jako hudební klauni Rik a Rak. Zdeňka ví, že otec pocházel z bohaté rodiny, její děda stále žije na zámku Lípov. Svého syna kdysi dávno vydědil kvůli sňatku s komediantkou. Zdeňka pošle dědečkovi svou reklamní fotografii s prosbou o setkání. Starý pan Švamberk se domnívá, že jde o chlapce a pozve vnuka na zámek. A nejen to, najme pro něj i pohledného vychovatele. A komedie plná převleků, nedorozumění a záměn může začít ...

Karel Lamač v polovině třicátých let působil převážně v Německu, kde spolu s Anny Ondrákovou a Otto Hellerem vytvořili stálý umělecký tým. Z této doby pochází i jeho situační veselohra Der junge Graf (1935), kterou o tři roky později přepsal a natočil i pro české diváky pod názvem Pozor, straší ...! . Děj se odehrává ve dvou zcela odlišných světech. Jeden tvoří nespoutaná společnost kočovných komediantů, druhý pak přešlechtěné a izolované prostředí starého šlechtického sídla. Karel Lamač obsadil do hlavní role Věru Ferbasovou, ta tehdy v českém filmu převzala od Anny Ondrákové komické role rozpustilých, prostořekých a rozjívených žabců. Po jejím boku si v bláznivé veselohře, která měla premiéru v prosinci 1938, zahráli Ludvík Veverka, Karel Černý, Antonín Novotný,Václav Trégl a Jaroslav Marvan.

Napište nám