Láska je samozřejmě nemoc. Česká komedie o čtveřici kamarádů, starém autě a výletu do světa romantiky a volnosti.
Hrají: J. Kuchař, J. Štěpnička, M. Drobný, A. Košnar, Š. Řeháková, H. Říhová, H. Škopková a další. Scénář J. Blažek a J. Pinkava. Kamera J. Kolín. Režie Josef Pinkava.

Stará waltrovka jménem Kleopatra umožní čtyřem nerozlučným kamarádům výlet do světa romantiky, volnosti a svobody, po níž touží. Jde o výhradně pánskou jízdu. Mladíci jsou ve věku siláckých a lehkovážných slov a potlačování vlastních citů, ve věku skrývané zamilovanosti a předstírané lhostejnosti, kdy se k divkám staví jako k "třídnímu nepříteli". Během dovolené v kempu u přehrady však rozpustilá hra přátel vyústí v poznání, že v životě je všechno jinak...

Scenárista a autor námětu Jiří Blažek říká: "Děj filmu je do jisté míry zkonstruovaný podle příhod jedné party, se kterou mě v jednom moravském městečku seznámil můj synovec. Stýkal jsem se s nimi a měl jsem tak možnost poznat jejich mentalitu, problémy i příhody, z nichž některé jsem zpracoval ve své povídce, a i když jde někdy o bláznivé, téměř za vlasy přitažené historky, přesto se skutečně udály."

Film natočil v roce 1966 Josef Pinkava. Do hlavních rolí si vybral Michala Drobného, Jiřího Štěpničku, Jana Kuchaře a Aleše Košnara.

Napište nám