Škvarkové pagáče s brynzou

Těsto:

300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
250 g másla
200 g zakysané Smetany
1 vejce M
20 g droždí
10 g prášku do pečiva
10 g soli

Náplň:

200 g mletých škvarků
100 g brynzy
20 g pažitky

Na dokončení:

1 vejce M
50 g semínek

Do mísy dame mouky, prášek do pečiva, sůl a droždí. Prodame máslo a vytvoříme drobenku. Nakonec přidáme smetanu a vejce a hněteme, dokud nezískáme kompaktní těsto. Dobře ho zabalíme a dame na noc do lednice. Druhy den Jo na pomoučené ploše vyválíme na 1 cm, polovinu přetřeme škvarky, na ně dáme sýr a pažitku a přeložím druhou půlkou. Těsto opět rozválíme a přiložíme. Takto můžeme zopakovat ještě 3 - 4 krát.

Finální tloušťka je 2 cm, z těsta vykrojíme kolečka a nebo čtverečky, dáme na plech, potřeme vejcem a posypeme semínky. Necháme ještě 15 minut dokynout a pečeme při 200C asi 12 - 15 minut dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl