Bratislavské řezy

Piškot:

8 ks vejce M
320 g cukru krupice
320 g hladké mouky
120 g oleje
1 g soli

Krém:

350 g mléka
40 g kukuřičného škrobu
100 g cukru krupice
3 žloutky M
250 g másla

Sirup:

100 g vody
100 g cukru krupice
50 g rumu

Poleva:

180 g hořké čokolády
150 g Smetany ke šlehání

Na dokončení:

100 g hořké čokolády
150 g rybízového džemu

Vejce s cukrem a solí vyšleháme do husté pěny. Opatrně vmícháme olej a mouku. Hmotu rozdělíme na 2 plechy s papírem na pečení a pečeme při 200°C asi 10 - 12 minut. Necháme vychladnout, poté povrch jednoho z nich natřeme rozpuštěnou čokoládou, dáme zatuhnout, obrátíme ho vzhůru nohama čokoládou dolů na čistý papír. Na jeho povrch rozetřeme džem a na něj přiložíme druhý korpus.

Na krém přivedeme všechny ingredience za stálého míchání k varu. Vaříme 1 minutu, sundáme z plotýnky a necháme pod fólií vychladnout. Poté

Vyšleháme s máslem do hladkého krému, který natřeme dorovna na piškotový základ. Dobře ho vychladíme a na závěr na něj naneseme čokoládovou polevu připravenou z horké Smetany, ve které jsme rozpustili čokoládu. Ideálním pomocníkem je tyčový mixer.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl