Bratislavské řezy


Piškot:
8 ks vejce M
320 g cukru krupice
320 g hladké mouky
120 g oleje
1 g soli
Krém:
350 g mléka
40 g kukuřičného škrobu
100 g cukru krupice
3 žloutky M
250 g másla
Sirup:
100 g vody
100 g cukru krupice
50 g rumu
Poleva:
180 g hořké čokolády
150 g Smetany ke šlehání
Na dokončení:
100 g hořké čokolády
150 g rybízového džemu
Vejce s cukrem a solí vyšleháme do husté pěny. Opatrně vmícháme olej a mouku. Hmotu rozdělíme na 2 plechy s papírem na pečení a pečeme při 200°C asi 10 - 12 minut. Necháme vychladnout, poté povrch jednoho z nich natřeme rozpuštěnou čokoládou, dáme zatuhnout, obrátíme ho vzhůru nohama čokoládou dolů na čistý papír. Na jeho povrch rozetřeme džem a na něj přiložíme druhý korpus.
Na krém přivedeme všechny ingredience za stálého míchání k varu. Vaříme 1 minutu, sundáme z plotýnky a necháme pod fólií vychladnout. Poté
Vyšleháme s máslem do hladkého krému, který natřeme dorovna na piškotový základ. Dobře ho vychladíme a na závěr na něj naneseme čokoládovou polevu připravenou z horké Smetany, ve které jsme rozpustili čokoládu. Ideálním pomocníkem je tyčový mixer.
Ohodnoťte tento recept: