Šarišské kapustníky

Těsto:

500 g hladké mouky
250 g mléko
50 g sádla
50 g cukru
1 vejce M
6 g soli
10 g droždí

Náplň:

1 menší zelí
50 g sádla
Sůl a pepř

Na dokončení:

100 g sádla
Moučkový cukr

Do mísy navážíme mouku, mléko, droždí, cukr a vejce a 5 minut hněteme. Poté přidáme sůl a sádlo a hněteme, dokud nezískáme pevné hladké těsto. Necháme ho v pokojové teplotě nakynout do dvojnásobného objemu a poté rozdělíme na 6 - 7 dílů.

Na náplň nakrouháme zelí nadrobno a podusíme doměkka na sádle. Dochutíme solí a pepřem.

Kousek každého těsta roztáhneme do stran a dovnitř dáme část náplně. Dobře ji v těstě uzavřeme a poté necháme krátce dokynout. Válečkem ji pak rozválíme na kruh o průměru asi 20 - 24 cm a rozkrojíme na čtvrtiny. Postupně je opékáme na suché pánvi a ještě horké potíráme sádlem. Před podáváním cukrujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl