Bachour Croissant


400 g hladká mouka
100 g špaldová hladká mouka
225 g mléko
75 g cukru krupice
15 g sůl
25 g droždí
75 g másla
Na provalování:
250 g másla
Na dokončení:
1 vejce M
Do mísy navážíme všechny ingredience kromě másla a soli a hněteme 5 minut. Přidáme máslo a sůl a hněteme asi 10 minut, dokud nezískáme pružné těsto. Dobře přikryté ho necháme kynout 1 hodinu v pokojové teplotě, poté ho srazíme a přikryté slané kynout přes noc do lednice. Z másla mezi dvěma papíry uděláme obdelník 15*20 Cm. Dame ho do lednice zachladit. Těsto na pomoučené ploše rozválíme na 15*30cm, na nej dáme k jedné straně máslový obdelník. Část těsta bez másla přeložíme přes máslovou vrstvu a jeste jednou, aby máslo bylo v těstě zcela zakryté. Rozválíme ještě jednou a těsto složíme na 3krat. Tím vzniklo 6 vrstev másla. Těsto dobře zabalíme a dáme odpočinout do lednice na 30 minut. Poté ješte jednou těsto rozválíme a složíme na třetiny. Zabalíme a dáme na 1 hodinu do lednice. Poté vyválíme na 30cm šířka a 4 mm a krájíme trojúhelník 10*30 Cm. Lehce je protáhneme a stočíme do tvaru croissantů. Necháme přikryté dobře nakynout, potřeme vejcem a pečeme 2 minuty na 200°C a 16 minut na 170°C.
Ohodnoťte tento recept: