Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami

Těsto:

450 g hladké mouky
200 g vody
200 g drcených rajčat
50 g olivového oleje
10 g čerstvého droždí
200 g černých oliv
13g gramů soli
3 g oregano
100g sušených rajčat

Do mísy navážíme vodu a droždí a dobře rozmícháme. Poté přidáme rajčata, sekané olivy, oregano, olej, mouku a sůl a mícháme asi 0,5 min. Vznikne velmi řídké těsto, které přikryjeme fólií a nebo vlhkou utěrkou a necháme v pokojové teplotě 3 hod. kynout. Poté ho pomocí pekařské karty či stěrky v míse přetužíme, přikryjeme kuchyňskou fólii a dáme do lednice přes noc, ale klidně i na 24 hod. odpočívat. Takto připravené těsto vyklopíme na pomoučněnou plochu, lehce prsty roztáhneme na sílu asi 2 cm a pomocí pekařské karty rozdělíme na 4 a nebo 6 stejných dílů. Velmi opatrně je předáme na horký plech a hned vkládáme do vyhřáté trouby na 230°C a pečeme asi 12 až 15 min. dozlatova. Pokud chceme krustu, na dno trouby dáme pekáček, do něj Vlijeme 50 g vody.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl