Pinsa Romana se pečenými paprikami a burratou

Biga:

300 g hladké mouky
150 g vody
2 g droždí

Těsto:

100 g hladké mouky
80 g celozrnné mouky
200 g vody
50 g olivového oleje
10 g droždí
10 g soli

Na dokončení:

250 g zakysaná smetana
8-10 velkých kápiových paprik
50 g piniových oříšků
Čerstvý rozmarýn
2 balení burraty

Na bigu smícháme všechny ingredience a necháme přikryté v pokojové teplotě 24 hodin kynout. Poté přidáme vše, kromě soli a oleje a hněteme 5-6 minut. Přidáme zbylé ingredience a hněteme, dokud nezískáme kompaktní těsto. Necháme ho v pokojové teplotě 2 hodiny kynout a každých 20 minut těsto přeložíme. Poté ho na vále posypaném hrubou moukou rozdělíme na dvě půlky a každou zvlášť dáme na plech s papírem na pečení.

Papriky ogrilujeme, necháme zapařit a oloupeme. Vyjmeme jadřinec a nakrájíme na silnější plátky. Povrch pinsy potřeme smetanou, posypeme rozmarýnem, poklademe kousky paprik a posypeme oříšky. Pečeme při 240°C asi 15 minut. Po vytažení dozdobíme burratou, potřeme olivovým olejem a pokapeme balsamikovým sirupem.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl