Modelované lanýže

300 g mléčné čokolády min. 40%
200 g Smetany ke šlehání
25 g másla
Ahmad tea – Black tea – English tea
30g vody
1 g mořská sůl

Na dokončení:

300 g mléčné čokolády
20 g kakaa

Smetanu se solí přivedeme k varu a nalejeme ji na čokoládu. Necháme povolit a ponorným mixerem vymixujeme dohladka. Přidáme amareto a máslo a krátce umixujeme. Hmotu nalejeme do menší nádoby, aby měla hloubku asi 2-3cm a necháme přes noc ztuhnout. Vykrajovátko na zeleninové koule namočíme do horké vody a ze ztuhlé ganache tvarujeme kuličky. Odlozíme je na plech s papírem a dáme do lednice vychladnout.

Čokoládu vytemperujeme a kuličky v ní pomocí rukavic obalíme. Po zatuhnutí obalíme v kakau.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl