Skořicové šneky s Pekany


Těsto:
500 g hladká mouka
50g čekankový sirup
250 g mléko
50 g máslo
15g droždí
1 vejce M
3g sůl
Na náplň:
45 g máslo
50 g čekankový sirup
10g skořice
100 g sekaných pekanových ořechů
Krém:
200 g žervé
40g bílého jogurtu
70 g čekankovy sirup
Na dohotovení:
80 g pekanových ořechů
Do mísy dáme mouku, sirup, vejce, rozdrobené droždí a vlažné mléko vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Sůl a tuk přidáme po 3-4 minutách. To necháme přikryté, pod utěrkou kynout asi 1 hod., nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. poté těsto na pomoučněném vále rozválíme na obdélník velikosti asi 50 krát 20 cm. Na plát rozetřeme náplň z másla, sirupu a skořice. Posypeme ji sekanými ořechy. Těsto srolujeme do tvaru rolády a nakrájíme na 15 stejných kousků. Ty vkládáme řeznou stranou nahoru do pekáčku či formy, který jsme vytřeli olejem a vyložili papírem. Necháme přikryté v pokojové teplotě dobře nakynout. Vykynuté šneky pečeme v rozehřáté troubě, při 170°C asi 25 až 30 min. Na polevu si smícháme žervé a sirup dohladka. Mírně vychladlé šneky potřeme krémem a posypeme praženými ořechy.
Ohodnoťte tento recept: