Dort královny Viktorie


Korpus:
375g Dortové mouky
300g smetany
360g erythritolu
12g prášku do pečiva
2g soli
1 citrón
Jahodový džem:
300 g jahod
6 g pektinu
100 g erythritolu
1/2 citronu šťáva
Smetanový krém:
300 g Smetany ke šlehání
150 g žervé
50 g erythritolu
1 vanilkový lusk
Na dokončení:
500 g jahod
20 g mrazem sušených jahod
Jahodové listí?
Máslo vyšleháme s erythrotolem, solí a sirupem do pěny, střídavě zašleháme vejce, podmáslí s moukou a práškem do pečiva. Hladkou hmotu rozdělíme do svou papírem vyložených forem o průměru 24cm a pečeme při 160C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout na mřížce a z forem korpusy vyjmeme.
Na džem smícháme 10 g erythritolu a pektin. Jahody nakrájené na kousky přivedeme k varu, přidáme pektinovou směs a provaříme asi 2 minuty. Přidáme zbylé sladidlo a citronovou šťávu a vaříme na 102°C. Necháme vychladnout.
Smetanu, sladidlo, vanilku a žervé vyšleháme dopevna.
Na korpus natřeme džem a přetřeme 1/2 krému. Na nej naskládame plátky jahod a přiklopíme korpusem. Na něj natřeme zbylý krém a povrch dozdobíme jahodami, mrazem sušenými jahodami a jahodovým listím.
Ohodnoťte tento recept: