Savarin s krémem a ovocem

Těsto:

250g mouka polohrubá
4 vejce M
5g sůl
30g cukr
25g droždí
125g máslo
50g mléko
1 citron kůra

Sirup:

300 g voda
250 g cukru
100g rum, Ahmad tea, Earl Grey

Chantilly:

300 g smetana ke šlehání
25 g cukru krupice
1 vanilkový lusk

Na polevu:

200g Meruňkový džem
100g vody

Na dokončení:

Borůvky, ostružiny, maliny…

Droždí rozpustíme v mléce, přidáme mouku, cukr, vejce, sůl, citronovou kůru a dobře vymícháme v hladké těsto. Přidáme rozpuštěné máslo a vymícháme dohladka. Těsto dobře přikryté necháme hodinu vykynout, opět zamícháme a nastříkáme do tvořítek. Necháme krátce vzejít a pečeme při 180°C do tmavě zlaté barvy, asi 10-11 min. Mezitím si uvaříme cukr s vodou, přidáme rum a horké upečené Savarinky v něm necháme dobře nasáknout, vyjmeme ze sirupu a potřeme horkým džemem rozvařeným s vodou.

Smetanu vyšleháme s cukrem a vanilkovým Luďkem dopevna. Na vychladlé savariny nastříkáme pomocí sáčku s řezanou trubičkou. Ozdobíme je ovocem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl