Savarin s krémem a ovocem


Těsto:
250g mouka polohrubá
4 vejce M
5g sůl
30g cukr
25g droždí
125g máslo
50g mléko
1 citron kůra
Sirup:
300 g voda
250 g cukru
100g rum, Ahmad tea, Earl Grey
Chantilly:
300 g smetana ke šlehání
25 g cukru krupice
1 vanilkový lusk
Na polevu:
200g Meruňkový džem
100g vody
Na dokončení:
Borůvky, ostružiny, maliny…
Droždí rozpustíme v mléce, přidáme mouku, cukr, vejce, sůl, citronovou kůru a dobře vymícháme v hladké těsto. Přidáme rozpuštěné máslo a vymícháme dohladka. Těsto dobře přikryté necháme hodinu vykynout, opět zamícháme a nastříkáme do tvořítek. Necháme krátce vzejít a pečeme při 180°C do tmavě zlaté barvy, asi 10-11 min. Mezitím si uvaříme cukr s vodou, přidáme rum a horké upečené Savarinky v něm necháme dobře nasáknout, vyjmeme ze sirupu a potřeme horkým džemem rozvařeným s vodou.
Smetanu vyšleháme s cukrem a vanilkovým Luďkem dopevna. Na vychladlé savariny nastříkáme pomocí sáčku s řezanou trubičkou. Ozdobíme je ovocem.
Ohodnoťte tento recept: